Inno Tähismaa • 21. november 2000 kell 16:01

Valitsus jättis Saaremaa sadama ehitamise erakapitali hoolde

Valitsuse liikmed kuulasid täna kell 15 alanud nn kabinetinõupidamisel ära keskkonnaminister Heiki Kranichi informatsiooni Saaremaa süvasadama asukohavaliku uuringutest ja tõdesid, et sadama ehitamine on erakapitalil põhinev projekt, teatas valitsuse esindaja.

Riigi osa projektis on infrastruktuuri, eelkõige teede rajamine sadamani. Samas on valitsus sõltuvalt süvasadamale pööratavast avalikkuse tähelepanust ja keskkonnakaitseprobleemidest (näiteks Vilsandi rahvuspargi lähedus ja rändlindude asupaigad) huvitatud olema kursis sadama ehitamise temaatikaga.

Kranich esitas valitsusele informatsiooni, mille kohaselt uuringuid läbi viinud ekspertgrupi hinnangul on hüdrodünaamilisi, geoloogilisi ja hüdrogeoloogilisi ning keskkonnakaitselisi iseärasusi arvesse võttes kõige sobivam süvasadama asukoht Suuriku-Kuriku pankade vaheline ala, sellele järgneb Undva ning sobivuselt kolmandale kohal on Vaigu.

Veel eile ütles keskkonnaminister Heiki Kranich sadama-teemalisel pressikonverentsil küsimustele vastates, et riik on valmis ise Saaremaale süvasadama ehitama ning vajalikes kohtades eramaad kokku ostma.

Hetkel kuum