Ülo Toomsalu • 1. detsember 2000 kell 6:14

Politsei süüdistab viinaärimeest nelja miljoni kroonises pettuses

Ulatuslikku salaviinaäri uuriv keskkriminaalpolitsei esitas kolmapäeval ligi nelja miljoni kroonise maksupettuse süüdistuse viinatootja Lifetime Grupp tegevdirektorile Urmas Matsalule, kirjutab Eesti Päevaleht.

Rapla linnas viinatootmisega tegelev Lifetime Grupp ostis keskkriminaalpolitsei andmeil viimase poole aasta jooksul Eestist kokku 20 000 liitrit Venemaa päritolu illegaalset piiritust. Sellest valmistatud viin jäeti raamatupidamises kajastamata ning seeläbi aktsiis ja muud riigimaksud tasumata.

Kokku süüdistab politsei välisosalusega firma juhatuse liiget Matsalut (44) ligi nelja miljoni kroonises maksupettuses. 'Poole aasta kohta on see päris palju,' ütles keskkriminaalpolitsei abidirektor Kersti Jundas.

Ettevõttes toimunud salaviinatootmise avastas septembri alguses piirivalve infoosakond, kes konfiskeeris Põhja-Eestis toimunud läbiotsimiste käigus ligi 70 000 liitrit salapiiritust.

Hetkel kuum