• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kool petab olematute õpilastega riigilt raha

  Pärnu Vene Gümnaasiumi endised õpetajad süüdistavad direktor Vladmir Klevtsovi fiktiivsete õpilaste arvel riigilt raha petmises, kirjutab Eesti Päevaleht.

  Väidetavalt direktori tehingutega mittenõustumise pärast vallandatud õpetajad teavad kümneid näiteid kooli nimekirjas olevate õpilaste kohta, kes tegelikult õpivad Pärnu Slaavi Põhikoolis, Sindi, Valgevene, Tambovi või Londoni koolides.
  Lisaks on paljud õpilased samaaegselt kirjas korraga mitmes klassis, kus saavad ka hindeid. Laste arvust sõltub direktori ja õpetajate tarifitseerimine, seega ka palk.
  ?Mõnes klassis on viis ?surnud hinge?, mõnes, mõnes kolm, mõnes pole ühtegi ? see sõltub sellest, kui lojaalne on klassi juhataja kooli direktorile,? ütles endine ajaloo- ja geograafia õpetaja Olga Vere?t?agina.
  Vere?t?agina sõnul on kurioosseim näide viis aastat Valgevenes elava Igor Moskvit?i hoidmine kooli nimekirjas. Pärast viiendat klassi Valgevenesse kolinud poiss käis kirjade järgi möödunud aastal Pärnus 10c klassis ja õpetaja andmetel on praegugi 11b nimekirjas.
  Vere?t?agina sõnul on kummaline, et klassipäevikusse kantakse teises riigis elava Moskvit? hindeid, mida tema vanemad Valgevenest Pärnusse saadavad. ?Ta ei saa ju õppida Eesti ajalugu, kui ta õpib tegelikult Valgevenes ? seal on hoopis teine programm,? ütles endine õpetaja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.