• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lõhmuse loodud fond müüs internetifirma

  ?Starman Kaabeltelevisioon ostab 60 protsenti ComTrade?i aktsiatest ja investeerib firmasse täiendavalt 6 miljonit krooni, et laiendada oma teenuseid andmeside vallas,? rääkis Eesti ühe suurema kaabellevifirma Starman tegevdirektor Peeter Kern eile.
  Investeerimispanga Lõhmus, Haavel ja Viisemann (LHV) omanik Rain Lõhmus ei soovinud öelda, mis hinnaga müüs interneti püsiühendusi pakkuva ComTrade?i aktsiad firma omanik, investeerimisfond New Economy Ventures (NEV).
  ?Oleme kokku leppinud, et ei ütle numbrit välja,? sõnas Lõhmus. ?Tehingust saadud raha läheb NEVi omanikele tagasi.?
  NEV loodi eelmise aasta detsembris, et vahendada fondi kaudu investeeringuid kiire kasvuga Läänemere regiooni internetifirmadesse. Fondi maht oli 50 miljonit krooni ning minimaalse investeeringu suurus miljonit krooni.
  NEVi on investeerinud ehitus- ja hotelliärimees, Reval Hotel Groupi juhatuse esimees Tarmo Sumberg, kes on samuti NEVi nõukogu liige.
  ?Üks aasta on liiga lühike aeg, et väljendada rahulolu või rahulolematust tehtud investeeringute suhtes,? lausus Sumberg. ?Kaks aastat on minimaalne aeg, et hakata tulemustest rääkima.?
  NEV on investeerinud ka personaliotsingufirmasse CV Online, IT-firmadesse IT Meedia ja Itera Süsteemid ning Läti IT-sektori firmadesse. ?Võimalik, et lähiajal teeme uue investeeringu,? rääkis Rain Lõhmus.
  NEVi kätte jääb 40 protsenti ComTrade?i aktsiatest. ?NEV ei taha olla neis firmades, kuhu ta investeerib, 100 protsenti omanik,? sõnas Lõhmus. ?NEV jääb ComTrade osanikuks veel kolmeks aastaks.?
  Internetifirma Tele2 strateegilise planeerimise direktor Peep Põldsamm ütles, et Ida-Euroopas on müüdud ettevõtteid, kes pakuvad internetiühendusi kaabelmodemi vahendusel, lähtudes hinnast 2000?3000 krooni ühe kliendi kohta. ?Meie ei oleks selle firma puhul sellist hinda maksnud,? lausus Põldsamm. ?ComTrade?i puhul oli tegemist finantsinvestoriga ning eesmärk oli saada hästi palju kliente ja müüa firma strateegilisele investorile. Tundub, et see on õnnestunud.?
  ?Ühendades ComTrade?i äriidee ja tehnoloogilise tugevuse Starmani võrgu võimalustega, võimaldab see meil konkurentsivõimelise hinnaga pakkuda veelgi kvaliteetsemaid ja uuenduslikke interaktiivseid teenuseid,? ütles Kern.
  ComTrade jätkab tegevust Starman Interneti kaubamärgi all ja pakub Tallinnas interneti püsiühendusi kuumaksega alates 195 kroonist.
  Tänavu septembris ostis 1,7 miljardi kroonise mahuga investeerimisfond Emerging Europe Capital Investors (EECI) Telialt 60% Starman Kaabeltelevisiooni aktsiatest 166 miljoni krooni eest. Ettevõtte aktsiakapital jaguneb nüüd juhtkonnale kuuluvate firmade (40%) ja EECI investeerimisfondi tütarfirma Highbury Investments B.V (60%) vahel.
  Starmanil on üle 40 000 kaabellevikliendi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.