• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EL ootab Eestist vaid spetsialiste

  Eesti suhtub tasakaalukalt Saksamaa soovi kehtestada Euroopa Liidu uute liikmesriikide tööjõu vabale liikumisele üleminekuaeg, kuid on vastu ELi soovile piirata madala kvalifikatsiooniga töötajate sissepääsu ja tõmmata ligi spetsialiste, kirjutab Eesti Päevaleht.

  'Selekteerimine pole meie huvides, sellega ei saa mingil juhul nõustuda. Kui EL otsustaks tööjõu vaba liikumist piirata, siis peaks see käima kõigi valdkondade kohta,' ütles ELiga liitumisläbirääkimisi juhtiv välisministeeriumi asekantsler Alar Streimann Saksa liidukantsleri Gerhard Schröderi üleeilset avaldust kommenteerides.
  Seoses suurte palgaerinevustega soovitas Schröder mitte lubada uute liikmesriikide kodanikke ELi tööturule seitsme aasta jooksul pärast laienemist, aga märkis samas, et kvalifitseeritud tööjõudu võiksid vanad liikmesriigid vajadusel oma tööturule lubada.
  Eesti tööturuameti peadirektor Mati Ilisson ütles, et loomulikult on olemas oht, et EL meelitab Eestist ära oma ala asjatundjad, näiteks tõi ta Saksamaa tööpakkumise paarikümnele tuhandele infotehnoloogiaspetsialistile.
  Soome suursaadik Eestis Pekka Oinonen seevastu pidas Eesti kvalifitseeritud tööjõu massilist lahkumist vähetõenäoliseks, sest reeglina tahtvat ära minna hoopis madalama kvalifikatsiooniga töötajad, sest head leiavad siingi rakendust.
  'Soomele pole eestlased probleem. Hiljutine uuring näitas, et eestlased lahkuvad esmajärjekorras hoopis Saksamaale,' lisas suursaadik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Indrek Kasela Enefiti IPOst: kodanikuna takka ei kiida, aga investorina olnuks patt mitte osaleda
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.