Aktsiahinnad börsil pendeldamas

Raivo Sormunen 19. jaanuar 2001, 00:00

Kolmapäevaga võrreldes jäi eilne kauplemispäev mõnevõrra igavamaks.

Börsisüsteemi käive küündis 115 tehingu tulemusena 10,7 mln piirimaile.

Tõusvad ja langevad aktsiad olid enam-vähem tasakaalus ja turul kindel liikumissuund puudus. Seda näitas ka Äripäeva indeksi marginaalne 0,02% tõus 465,66 punktini võrreldes üleeilsega.

Investorite huvitatus Eesti Telekomi aktsia suhtes püsis üleval ka eile. Aktsiahind pendeldas päeva jooksul poole krooni võrra üles, siis stabiliseerus ja jäi pidama 88,50 kroonil. Ja seda kõike vaatamata sellele, et põhjanaabrite Sonera aktsia sattus Helsingi börsil eelmise aasta oodatust kehvemate majandustulemuste tulemusena eile 10%sse langusse.

Võrreldes üleeilsega elavnes aga kauplemine Hansapanga aktsiaga. Aktsia hind andis 3,9 mln kroonise käibe tulemusena päeva lõpus poole krooni võrra järele taandudes 140,5 kroonini. Üleeile avaldatud strateegilisi eesmärke silmas pidades võib aga ühe kiiremini e-pangastuva panga aktsia saatus olla lähituleviku silmas pidades igati positiivne.

Kõige paremini läks eile lisanimekirja noteeritud Saku Õlletehase aktsial, mis tõusis 1,8 krooni võrra 63 kroonini. Nii kõrgel pole väikeinvestorite üks meelisaktsiatest olnud eelmise aasta mai lõpust alates.

Päeva keskel avaldas Ühispank oma 6 kuu nägemuse Merko Ehituse aktsia suhtes, andes viimasele hinnasihiks 47,5 krooni. Eile sulgus Tallinna börsi üks viimase aasta tugevamini üles liikunud aktsiaid 38,9 krooni tasemel ehk 10 senti üleeilsest madalamal. Aastaga on Eesti suurima ehitusettevõtte aktsia hind suutnud oma väärtuse kahekordistada.

Väikest huviliste ringi oli eile märgata ka Hüvitusfondi võlakirjade vastu. Päevaga kerkisid võlakirjade hinnad üle 350 000kroonise kauplemismahu juures oluliselt ja viisid Tallinna Väärtpaberibörsi poolt arvutatava võlakirjade keskmise tulususe indeksi 0,4% võrra üleeilsest madalama tasemeni.

Täna ootaks eilsega sarnast sihitut kauplemist ja hindade stabiliseerumist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:02
    Otsi:

    Ava täpsem otsing