Ülo Toomsalu • 15. märts 2001 kell 6:26

Haitovi mõrv välismaal luubi all

?Kutsume teid kindlustama, et Vitali Haitovi mõrva suhtes viidaks läbi põhjalik ja kiire uurimine,? pöördus toimetajate ja meedia tegevjuhtide ühendus - Rahvusvaheline Pressi Instituut - eile president Lennart Meri poole, kirjutab Postimees.

Eesti mõjukaima venekeelse ajalehe Estonija vastutava väljaandja ja kirjastuse Vesti suuromaniku Vitali Haitovi langemine 10. märtsil Tallinna äärelinnas oma kodumaja ees palgamõrvari ohvriks leidis kajastamist paljude riikide uudisteagentuurides.

?Kutsume teid üles avalikustama kõik seoses selle juhtumiga ilmsiks tulnud asjaolud,? palub Rahvusvahelise Pressi Instituudi direktor Johann P. Fritz Merile saadetud kirjas.

Keskkriminaalpolitsei asedirektor Andres Anvelt keeldus eile vastamast nii Eesti ajakirjanike kui ka kahe Venemaa telekanali küsimustele, mis kõik puudutasid Haitovi mõrva järel politsei püstitatud versioone: ?Meie uurimine on põhjalik, seda ma luban, kiirust aga ennustama ei hakka.?

Hetkel kuum