Kolbakovi nõudele on mitu huvilist

10. juuli 2001, 14:29

Tartu ärimehe Vambola Kolbakovi 1,007 miljoni kroonist võlanõuet ajalehekuulutustes müüv jurist Rein Pärtel ütles, et nõude vastu on huvi tuntud, kuid esialgu ei rahulda pakkumised tema Moskva klienti, kes soovib nõudest maksimaalset saada.

Moskva tõlkefirma juht Vitali Kolesnikov tuleb ise Eestisse ilmselt juuli lõpus ja saab otsustada, kas ja millise pakkumise ta võtab, jätkas Pärtel. ?Tema tahab suuremat, teised pakuvad vähem,? lisas ta.

Lisaks kohtuotsusel välja nõutavale miljonile kroonile oleks võimalik nõuet suurendada kohtuotsusega veel mitte väljanõutud võla ja viiviste arvelt üle 3 miljoni kroonini. Selleks tuleb ka ülejäänud nõue kohtusse anda, rääkis Pärtel.

Laenuleping Kolbakovi ja Kolesnikovi vahel pärineb ERA Panga moratooriumi ajast 1998 novembrist ja on Kolbakovi hinnangul ebaseaduslik. Kolesnikovi rahaga tehti ERA Panga sisene arveldus, millega maksti Kolbakovi ja Indrek Ressari varasemad võlad. Kokku kanti üle 1,7 mln kr ja 22 475 USA dollarit.

Kolesnikov kartis, et raha jääb pankrotti sattunud ERA Panka kinni ja uskus, et parem laenab raha tuntud ärimehele.

Kolesnkovile kuulub tõlkefirma Moskvas, mis tõlgib ja toimetab vene, inglise, eesti ja teisesse keeltesse peamiselt auto- ja tehnikaalaseid tekste.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing