Sulev Oll • 19. juuli 2001 kell 7:13

Iklas puistatakse kaubabusse, koostatud juba 89 protokolli

Rohkem kui ööpäeva kestnud Leedust tulnud kaubabusside kontrollimise tulemusena Ikla piiripunktis on tänahommikuse seisuga koostatud 89 protokolli tollieeskirjade rikkumise kohta.

'Meie eesmärk oli kaupade sajaprotsendiline kontroll,' ütles Edela Tolliinspektuuri juhataja Marek Helm. 'Tavaliselt meil sellist jõudu pole, aga kaupa on viimasel ajal deklareerima oluliselt vähem kui seda sisse tuuakse.'

Helmi sõnul oli reisijate ja kaupade kontrollimine Ikla piiripunktis vaevarikas. 'See oli täielik hullumaja,' sõnas ta. 'Üleeile kell 3 pidasime bussid kinni ja kontrolli lõpetasime eile öösel kell 12.'

Kui suure maksupettusega kinnipeetud kauba näol tegemist on, ei osanud Helm veel öelda. 'Kaupa on väga palju, alates pruutkleitidest kuni survevoolikuteni,' ütles ta. 'See teeb ülevaate saamise raskeks.'

Hetkel kuum