Minister soovitas ETV-l reklaami müügi lõpetamisele mõelda

23. august 2001, 08:20

Seoses plaaniga reklaam avalik-õiguslikust Eesti Televisioonist välja jätta soovitas kultuuriminister telejaamal mõelda reklaamimüügi lõpetamisele, kirjutab Postimees.

Eile ringhäälingunõukogu (RHN) esimehele Tiit Sinissaarele saadetud kirjas tuletas kultuuriminister Signe Kivi meelde, et valitsuses heaks kiidetud ringhäälinguvaldkonda korraldav seaduseelnõu tugineb ministeeriumi, ringhäälingute liidu, teletootjate liidu ning RHN vahelistele kokkulepetele, mille kohaselt kaotab ETV õiguse sõlmida uusi reklaamilepinguid pärast uue ringhäälinguseaduse vastuvõttu parlamendis.

?Meie soov on, et reklaamimüük lõpeks sellest hetkest, kui uus ringhäälinguseadus on riigikogus vastu võetud,? selgitas kultuuriministeeriumi kantsler Margus Allikmaa. Ta lisas, et uue eelnõu koostamisel on arvesse võetud ka üleminekuperioodi, mille jooksul jõuavad eetrisse kõik lepingujärgsed reklaamid.

?Uude aastasse ulatuvaid lepinguid ei ole meil võimalik keelata, sest lepingu rikkumisel tuleks riigil leida lisaraha,? mainis Allikmaa.

?Eile saadetud kirjas aga rõhutasime, et ringhäälingunõukogul lasub kohustus keelata ETV-l juba praegu sõlmida mingeid kentsakates mahtudes lepinguid, mille tõttu hakkaks üleminekuperiood venima,? sõnas Allikmaa.

Kantsler ei olnud nõus kommenteerima, kas ETV on juba sõlminud pikaajalisi siduvaid reklaamilepinguid, kuid tunnistas, et niisugune oht võib olla. ?Lõpuks saab ju riigikogu otsustada, et vastutustundetult sõlmitud lepingud tuleb ETV enda eelarvest kompenseerida,? mainis Allikmaa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing