Neljas kvartal algas turul suunatult

Raivo Sormunen 02. oktoober 2001, 00:00

Aasta viimase kvartali esimene tööpäev oli aktiivsuse poolest Tallinna börsil küllalt tugev. Kindel liikumissuund turul siiski puudus. Mõnevõrra liiguti Eesti Telekomist välja, kuid osteti Hansapanga aktsiaid.

Möödunud nädalal üle 22 üles hüpanud, kuid III kvartali lõikes Tallinna börsil kõige rohkem peksa saanud Eesti Telekomi aktsia lasi eile õhku välja. Korraliku kauplemisaktiivsust üles näidanud väikeinvestorite lemmikaktsia vajus 2, sulgudes 54,63 kroonil.

Üldiselt oli Euroopa telekomisektor eile keskmiselt 3ses miinuses ja üha enam investoreid sai aru, et lähitulevikus ei suuda välismajanduse pulss kiiremini põksuma hakata. Mõnevõrra kiskus Euroopa turge alla ka see, et möödunud reedel ehk kolmanda kvartali viimasel kauplemispäeval ostis osa suuri finantsinstitutsioone aktsiaid lihtsalt seetõttu, et oma kvartalilõpu finantsseisu paremana näidata. Eile seda ostujõudu enam turul polnud.

Kuigi Hansapanga aktsiatega tehtud tehingute arv jäi eile oluliselt Telekomi omale alla, andis Hansapanga aktsia enamiku eilsest 16,3 mln krooni suurusest päevakäibest. Aktsia kosus veidi, sulgudes 140,50 kroonil ehk 0,4 kõrgemal kui möödunud reedel.

Lisanimekirjas noteeritud rõivatöösturi Baltika aktsia peatus 31 kroonil, kukkudes tagasi selle aasta algusse.

Suuresti võib aktsia languse kanda selle arvele, et septembri keskpaigani korralikult noteeritud Baltika aktsialt on viimasel ajal hinnanoteeringud peaaegu ära korjatud, mille tulemusena on aktsia ostu- ja müüginoteeringute vahe kärisenud lühikese ajaga poolelt kroonilt juba ligi 4 kroonini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing