Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Emotsionaalne turg läbis languse

  Terrorivastase sõja avasammud muutsid emotsionaalsemaks ka Tallinna börsi, kus aktsiahinnad näitasid eesotsas Eesti Telekomiga eile mõõdukat langust.
  Järjekordselt tugevat kauplemisaktiivsust ja rappumist tunda saanud Eesti Telekomi aktsia odavnes päevaga 3,6 ja sulgus 60,25 kroonil.
  Esimese tunniga enamus eilsetest 125st tehingust andnud aktsia saavutas madalaima punkti veerand tundi pärast börsipäeva avanemist, kui väärtpaberihind katsus ära 57 krooni ehk oli omadega juba 8,8 miinuses.
  Lisaks sõjastardiga kaasnenud emotsionaalsusele võisid möödunud nädala kahe viimase börsipäeva jooksul ligi 15 kerkinud Eesti Telekomi aktsia osas väljas olla ka kasumivõtjad, kes lühikese aja jooksul said Tallinna börsil harvanähtavalt palju teenida.
  Kuigi terroristide vastu suunatud rünnakut olid aktsiaturud juba mõnda aega oodanud oli turgude eile närvilisus ja suurem ebastabiilsus normaalne reaktsioon. Aktsiaturgul oldi juba nelja nädala tagust terrorirünnakut hakatud tasapisi unustama.
  Pühapäevane pauk pani aga jälle intensiivsemalt mõtlema tuleviku peale, mille suhtes on endiselt aina raskem mingeid täpseid prognoose teha.
  Möödunud nädala lõpus 140 krooni peal ennast turvaliselt tundma hakanud Hansapanga aktsia vajus eile antud toetustasemest vaikselt läbi, sulgudes 139,25 kroonil ehk 1,4 madalamal kui möödunud nädala viimasel päeval.
  Õhku lasti välja ka Norma aktsiast, mis odavnes tubli aktiivsuse taustal 2,5, peatudes 46,60 kroonil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
USA aktsiad panid kehvale poolaastale punase punkti
USA peamised aktsiaindeksid lõpetasid juuni viimase kauplemispäeva miinuses, pannes punase punkti 52 aasta kõige kehvema tootlusega poolaastale.
USA peamised aktsiaindeksid lõpetasid juuni viimase kauplemispäeva miinuses, pannes punase punkti 52 aasta kõige kehvema tootlusega poolaastale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.