Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsimessil võib kehastuda maakleriks

  Selle nädala reedel ja laupäeval Rahvusraamatukogus toimuval investeerimismessil Rahakompass saab iga messikülastaja kõrvale heita oma igapäevase rolli ja proovida kätt börsimaaklerina, osaledes börsi ehtsa kauplemissüsteemi vahendusel toimuvas maaklerimängus.
  Mängu põhimõte on lihtne: võidab see, kes mängu jooksul aktsiate ostmise ja müügi pealt kõige rohkem raha suudab teenida. Seega on mängijatel võimalus ise oma noteeringute ja tehingukorraldustega aktsiahindu mõjutada.
  Kuna maakleri roll eeldab ka ärireeglite, kauplemismeetodite ja maakleriterminaali tundmist, siis eelneb mängule ka vastav koolitus, mille käigus õpitakse tundma kõige olulisemaid börsi põhitõdesid, mida hiljem mängus kasutatakse. Pärast maaklerimängus osalemist peaksid osalejad oluliselt paremini mõistma, mis mõjutab spread?i laiust, milleks on vaja turutegijaid, mida näitab turusügavus, miks aktsiatel on miinimumkogused jne.
  Sarnane maaklerimäng toimub messi suures konverentsisaalis laupäeval viie elukutselise börsimaakleri vahel. Maakleriralli käigus avaneb kõigil võimalus näha börsi köögipoolt ehk seda, kuidas tehinguid börsil tegelikult tehakse. Esindatud on Ühispanga, Suprema, Hansapanga, LHV ja Trigoni maaklerid ning mängu viivad läbi ja toimuvat kommenteerivad Peeter Koppel Sampo Pangast ja Mattias Mustonen Hansapangast.
  Rahakompassi tasuta seminaride programm sisaldab loenguid nii algajale kui ka edasijõudnud investorile, mille käigus jagavad näpunäiteid Eesti tuntuimad raha- ja investeerimisspetsialistid. Välismaa ettevõtetest on kohal JP Morgan Fleming, Venemaa üks suuremaid investeerimispanku Troika Dialog ning Soome HEX.
  Kogu messi toimumise ajal jagavad rahapaigutamise konsultatsioone pangad ja maaklerifirmad oma messiboksides. Kõik vastused euro käibeletuleku kohta saab Eesti Panga messistendist. Tallinna Väärtpaberibörsi stendis jagab tasuta konsultatsiooni aktsiate registreerimisest Eesti Väärtpaberite Keskdepositoorium, kes esitleb messi ajal ka uut e-registri teenust emitentidele.
  Laupäeval toimub ?Kuldvillaku? raha eri avalik lindistus, kus võistlevad judoka Indrek Pertelson, investeerimispankur Rain Tamm ja Tallinna linnavolikogu esimees Rein Voog.
  Autor: Eva Palu
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Suur galerii: InvesteerimisFestivali esimene päev
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.