• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ka äriseadustik vajaks kohendamist

  27. septembril 2001 täiendas riigikogu kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse paragrahvi 50 lõikega 2.
  Selles täienduses nähakse muu hulgas ette, et vallavanemad ja linnapead ei või kuuluda kohaliku omavalitsuse osalusega äriühingu juhtorganisse.
  Tegelikkuses tähendab see, et kui vallale või linnale kuulub mõne osaühingu teatud osa või aktsiaseltsi mõned aktsiad, siis ei või selle valla või linna vallavanem või linnapea olla sellise osaühingu (resp aktsiaseltsi) juhatuse või nõukogu liige.
  Osaühingu või aktsiaseltsi ning nõukogude ja juhatuste n-ö komplekteerijad juhinduvad oma tegevuses äriseadustikust ega pruugi olla teadlikud sellest, millest on juttu kohaliku omavalitsuse korralduse seaduses. Seetõttu oleks vajalik teha sellekohane täiendus ka äriseadustiku paragrahvis 180 lg 3 (kes ei või olla osaühingu juhatuse liikmeks) ning paragrahvis 308 lg 3 ja paragrahvis 318 lg 4 (kes ei või olla aktsiaseltsi juhatuse või nõukogu liikmeteks).
  Praegu pole kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse ja Äriseadustiku mainitud paragrahvid omavahelises kooskõlas.
  Ühtlasi tuleb silmas pidada, et kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse selline täiendus ei võta vallavanematelt ega linnapeadelt õigust kuuluda selliste äriühingute juhtorganitesse, kus pole kohalikul omavalitsusel osalust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.