Opositsioon ründab teravalt riigieelarvet

07. november 2001, 00:00

Opositsioon pole 1997. a eelarveprojektiga rahul, sest liigselt suurendatakse kaitsekulutusi, regionaalpoliitikaks planeeriakse vähem raha kui 1995. a, riigieelarveliste asutuste töötajate reaalpalk väheneb, käibemaksu laekumistes on alaplaneerimine jne. Mõõdukate fraktsiooni esimehe Andres Tarandi kinnitusel tuleb kaitsekulutusi suurendada valitsuse planeeritud 42 asemel maksimaalselt 25. ?Känguruhüpe tuleb asendada oravahüppega,? sõnas Tarand.

Hetkeseis: Täna pole eelarveprojektiga pole rahul ei tegijad ise ega opositsioonijõud. Siiski ? nüüd valitsusliidus olevad Isamaaliit ja Mõõdukad ei sõdi ammu kaitsekulutuste suurendamise vastu ? alates 1999. a on kaitsekulud suurenenud igal aastal, vaatamata eelarve pingelisusele ja 2002 tõusevad need NATO nõutavale tasemel ehk 2 SKTst.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 12:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing