Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pankrotte jääb Eestis järjest vähemaks

  Kui mullu kuulutati Eestis välja 457 ettevõtte pankrot, siis tänavu 19. oktoobriks oli maksejõuetuse tõttu olnud sunnitud oma tegevuse lõpetama 354 firmat, selgub Krediidiinfos valminud uuringust, kirjutab Postimees.

  Kõige enam läks pankrotti kuni 10 miljoni kroonise aastakäibega ettevõtteid.
  Mullusega võrreldes on kõige suuremad erinevused pankrotistunud ettevõtete tegevusvaldkondades. Kui 2000. aastal oli kõige pankrotiohtlikum tegevusala mäetööstus, kus aastaga oli oma tegevuse sunnitud lõpetama 2,44 protsenti firmadest, siis tänavu läks samas valdkonnas pankrotti vaid 1,3 protsenti firmadest.
  Kõige pankrotiohtlikumaks tegevusalaks on tänavu saanud aga elektrienergia, gaasi- ja veevarustusega tegelemine, sest seal on pankrotti läinud firmade osakaal 5,49 protsenti.
  ?Enamasti on see tingitud väiksemate kohaliku tähtsusega firmade pankrottidest, mitte niivõrd suurfirmadest,? lausus Krediidiinfo finantsuuringute projektijuht Anne-Ly Ots.
  Pankrotiohtlikuks tegevusalaks on ka ehitus ja töötlev tööstus, kus pankrotistunud firmade osakaal on vastavalt 3,52 ja 3,31 protsenti.
  Kõige ohutumaks tegevusalaks on aga tervishoid ja sotsiaalhooldus, kus pankrottide osakaal on vaid pool protsenti. Üldse pole pankrotti läinud aga riigi- ja haldusasutused.
  Maakondadest kuulutatakse kõige enam pankrotte välja Raplamaal, kus on 1706 ettevõttest tegevuse lõpetanud 68 firmat ehk 3,99 protsenti. Arvuliselt on kõige enam pankrotte välja kuulutatud aga Harjumaal. Et seal on registreeritud ka kõige rohkem firmasid, on likvideeritud ettevõtete protsent vaid 1,38.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Teflonametnik, kel jäigi vastutus võtmata
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kolmapäeval otsis USA aktsiaturg suunda, nafta hind langes
Kolmapäeval kõikus USA aktsiaturg plussi ja miinuse vahel ning päev lõpetati väikeses miinuses, kui investorid ootasid järgmisi märke majanduse suundumusest ning keskpankade juhid rääkisid inflatsiooniga võitlemisest.
Kolmapäeval kõikus USA aktsiaturg plussi ja miinuse vahel ning päev lõpetati väikeses miinuses, kui investorid ootasid järgmisi märke majanduse suundumusest ning keskpankade juhid rääkisid inflatsiooniga võitlemisest.
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Vanemahüvitise lõhe oli läbi aastate väikseim
Statistikaameti andmetel oli keskmine vanemahüvitise suurus eelmisel aastal naistel 1205 eurot ning meestel 1463 eurot kuus. Kokku sai eelmisel aastal vanemahüvitist 38 882 eestlast, kellest kolmandik olid mehed.
Statistikaameti andmetel oli keskmine vanemahüvitise suurus eelmisel aastal naistel 1205 eurot ning meestel 1463 eurot kuus. Kokku sai eelmisel aastal vanemahüvitist 38 882 eestlast, kellest kolmandik olid mehed.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.