Peeter Raidla • 30. november 2001 kell 11:09

Riigikohus peatas Diveci juhile tehtud maksuameti ettekirjutuse täitmise

Riigikohtu halduskolleegium peatas oma eilse määrusega Diveci juhile Erik Vallastele tehtud maksuameti ettekirjutuse täitmise.

Maksuameti poolt tänavu juulis tehtud ettekirjutuses kohustati Vallastet tasuma tulumakse ligi 7,4 miljonit krooni ja intresse 5,6 miljonit krooni. Vallaste esitas selle peale Tallinna halduskohtusse kaebuse, taotledes nii ettekirjutuse tühistamist kui ka selle täitmise peatamist.

Tallinna halduskohus ja ka Tallinna ringkonnakohus jättis Erik Vallaste taotluse rahuldamata. Nagu öeldud, riigikohus asus teistsugusele seisukohale ja peatas ettekirjutuse täitmise.

Ettekirjutus ise on aga siiani jõus ning seda asub menetlema Tallinna halduskohus. Eelistung selles asjas pidi algama läinud nädala reedel, ent see lükati edasi põhjusel, et toimik polnud riigikohtust veel tagasi jõudnud.

Hetkel kuum