Rahapakkumise kasv aastate kiireim

Tõnis Oja 12. detsember 2001, 00:00

Eile olid valuutakursid väheliikuvad, sest oodati USA Föderaalreservi Vabaturu Komitee järjekordset intresside langetamist. Juhul kui eile hilisõhtul teatavaks saanud otsusega langetati keskpanga baasintressi 0,25 protsendipunkti võrra, oleks see käesoleval aastal üheteistkümnes.

Intressikärped on rahaturule juba suurt mõju avaldanud. Oktoobris kasvas USAs rahapakkumine M3 (st arvestatud on ka pangahoiused ja rahaturufondid) 14 protsenti võrreldes aastatagusega, mis on viimase 20 aasta suurim tõus. Eurotsooni vastav näitaja on 8 protsenti, kiireim kasv alates 1993. aastast. Rahapakkumise kasvamist on täheldatud isegi Jaapanis, kus seni on rahapakkumine kahanenud juba neli aastat.

Finantsturgudel liigub palju raha, pole päris selge, missugustesse varadesse see lõplikult suunatakse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing