Peeter Stamberg • 27. veebruar 2002 kell 16:18

Greenspani kõne aitab USA aktsiaturgudel tõusta

USA aktsiaturud alustasid kolmapäeval kauplemist positiivsetes meeleoludes. Aktsiaturgudel aitas kasvada USA keskpanga juhi Alan Greenspani kõne ja üllatavalt tugev kestvuskaupade raport, mis tõstis lootusi USA majanduse väljavaate suhtes.

Alan Greenspan väljendas kongressis peetud kõnes kindlust USA majanduse pöördumise suhtes aga hoiatas, et taastumine tuleb tõenäoliselt mõõdukas. Greenspan ütles, et peamist märki selle kohta, et majandus on pöördepunktis võis näha laovarudest, mis on nii väikesed, et kompaniid peavad lähenevatel kuudel tootmist tõstma.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine <GR#US.^DJI> on kella 17.50ks tõusnud 1,28%, 10245,00 punktini, Nasdaq <GR#US.^IXIC> on tõusnud 1,48%, 1791,52 punktini ja laiem S P 500 <GR#US.^SPC> on tõusnud 1,19%, 1122,56 punktini.

Positiivse sisuga oli teade, et tellimused kestvuskaupade (kaubad, mis peaksid kestma vähemalt kolm aastat) järele tõusid jaanuaris 2,6 protsendi võrra, mis oluliselt üle ootuste. Oodati 1,6protsendilist tellimuste kasvu.

?See toetas ideed, et vähemalt on majandus põhjas ära käinud ja tõenäoliselt on tõusmas,? ütles PanAgora Asset Management investeeringutejuht Edgar Peters uudisteagentuurile Reuters. Aga ta lisas, et turul on ikka veel suurel määral ebakindlust.

Aktsiatest on kõige aktiivsem Nasdaqil ImClone Systems <GR#US.IMCL>, mille hind on kella 17.50ks tõusnud üle 42 protsendi võrra. Tõusu taga on teade, et USA regulaatorid võivad kaaluda kompanii avalduse ülevaatamist nende vähiravimi asjus.

Hetkel kuum