Ülo Toomsalu • 27. veebruar 2002 kell 7:56

Raudteelased peatavad täna tunniks oma töö

Samal ajal kui raudteelaste ametiühing korraldab täna hommikul esimese hoiatusstreigi, protestimaks Eesti Raidtee juhtkonna tegevusetuse vastu, algab Tapal esimene koondatavatele raudteelastele suunatud ümberõppeprogramm, kirjutab Postimees.

Tänane tööseisak rongiliiklust mõjutada ei tohiks. Kindlasti toimub hoiatusstreik Tapal ja Narvas, võimalikud on ka väljaastumised Tartus ja Tallinnas.

Raudteelaste ametiühingu juhi Jolan ?evtsovi sõnul püütakse kell 11 algava tunniajase streigiga anda märku aina süvenevast probleemist, kus ametiühingu, raudteefirma ja valitsuse vahel on küll sõlmitud kolmepoolne kokkulepe, andmaks raudteelastele sotsiaalsed tagatised, kuid seda ei täideta.

Eesti Raudtee tegevdirektori asetäitja Riivo sinijärve sõnul on nad ametiühingute korraldatavast tööseisakust ebameeldivalt üllatunud. ?Meie juhtkond on tulnud ametiühingutele korduvalt vastu, olles paindlikum, kui seadus seda nõuab. Oleme sõlminud mitu kokkulepet, mida ametiühingud hoiatusstreigiga rikuvad,? lausus ta.

Sinijärve sõnul jääb mulje, et ametiühingud püüavad teadlikult torpedeerida raudteefirma pingutusi võimalike sotsiaalsete pingete maandamiseks. ?Ametiühing kutsub töölisi streikima, kusjuures samal päeval toimub ESSis Eesti Raudtee kulul esitlus võimalikele lahkujatele, kes võivad just selles firmas endale uut rakendust leida,? märkis ta.

Hetkel kuum