Ülo Toomsalu • 12. aprill 2002 kell 6:52

Ülevaade tänastest ajalehtedest

Eesti Päevaleht:

Eilne kaupluserööv Tartu kesklinnas oli viimase kahe nädala jooksul juba teine juhtum, mil tundmatu röövel tulistab väikepoe müüjat ning lahkub umbes 1000-kroonise saagiga.

Haigekassa juhatuse liige ning Eesti üks parimaid tervishoiueksperte Toomas Palu lahkub tõenäoliselt novembrist ametist ning naaseb oma varasemale ametikohale Maailmapangas New Yorgis.

Vähihaige Marge Valdmanni juhtum pani alguse kauaoodatud ravimihindade langusele Eestis, näiteks andis eile südameravimi hinna langetamisest teada Merck Sharp Dohme (MSD) ning ravimitootjad on valmis sõlmima teisigi hinnakokkuleppeid.

OÜ Estomatic hakkab mais avalikesse kohtadesse paigaldama joogi-, ajalehtede ja muu kioskikauba automaate, kust saab kauba mobiiltelefoniga makstes.

Postimees:

Hoolimata sellest, et juba nädala algusest peale on ajakirjandus võidelnud verevähihaigete ravimiraha leidmise eest, pole sotsiaalministeerium ja haigekassa jõudnud kokkuleppele, kust ja kelle otsusega võtta puudu jääv raha.

Viimastel aastatel Tallinnas hulga uusrajoone rajanud firmad tahavad ehitus- ja planeerimisseadust ära kasutades linnale maha müüa nende hinnangul koos torustike ja valgustusega sadu miljoneid kroone maksvaid tänavaid.

Juustutööstuste erinev kvaliteet ei luba tarbijal ühegi kaubamärgi peale kindel olla. Tööstused panevad kõikuva kvaliteedi Eestisse sissetoodava juustu arvele, kuid ekspertide sõnul ei ole täiuslik ka siin toodetud kaup.

Jüri Käo juhitav NG Investeeringud võtab Liviko 1500 väikeaktsionärilt nende aktsiad ära, makstes 17,5 krooni aktsia kohta.

SL Õhtuleht:

Politsei tuvastas, et riigikogu liige Värner Lootsmann nimetas internetis varjunimede all kommenteerides kohalike valimiste erakonna ideega välja tulnud Mihkel Tiksi ?juudaks?, ?mõttetuks meheks? ning soovitas tal ravile pöörduda.

Sakala:

Viljandit tabas neljapäeval üle mitme aasta suurim elektrikatkestus, mis jättis kogu linna kraaniveeta ning seiskas mitu tehast ja teenindusfirmat.

Hetkel kuum