Ülo Toomsalu • 24. mai 2002 kell 6:07

EPL: Estonian Airi Boeing pääses Harku kohal kokkupõrkest

Kolmapäeval pääses Estonian Airi reisilennuk mõned minutid pärast Tallinna lennuväljalt õhkutõusmist kokkupõrkest Soome väikelennukiga.

Lennuliiklusteeninduse ASi juhatuse esimehe Jaan Tamme sõnul põhjustas ohtliku olukorra lennukite hajutusreeglite rikkumine, kus lennukite kõrguste vahe oli minimaalselt 630 jalga (umbes 190 meetrit ? toim). Lubatud ohutu kaugus on vähemalt tuhat jalga (300 meetrit), kirjutab Eesti Päevaleht.

Tamme sõnul juhtus intsident umbes üheksa kilomeetri kaugusel Tallinna lennuväljast Harku järve kandis.

Estonian Airi avalike suhete juht Raimond Made ei osanud eile veel öelda, kui kõrgel oli Estonian Airi Boeing 737-500. ?Kuid stardist oli möödunud alles üsna vähe aega. Lennuk võttis alles kõrgust, kuid polnud enam raja kohal,? lisas Made.

Made kinnitas, et lennukis viibinud reisijad paanikasse ei sattunud, sest tõenäoliselt ei saanud nad juhtunust arugi. Piloodid on Made sõnul aga sellisteks juhtudeks treenitud.

Kell 16. 25 startinud Boeing oli tõusufaasis, kui lennukis hakkas tööle kokkupõrkeohu eest hoiatav süsteem. ?Seade informeeris teise lennuki lähedusest, mis oli alla lubatud piiride. Meie lennuki meeskond reageeris olukorrale ja viis lennuki laskumistrajektoorile,? ütles Made.

Londonisse suunduvas lennukis oli 41 reisijat ja viis meeskonnaliiget.

Hetkel kuum