Ülo Toomsalu • 18. juuli 2002 kell 8:19

PM: Veerandsada noort saavad hilinenult lõputunnistuse

Riigieksamitulemuse vaidlustamine andis 25 noorele võimaluse saada hilinenult keskkooli lõputunnistus.

Enim oli võitjaid ajaloos, kus rahuldavaks loetava 20 punkti piirist üle küündis uue otsuse tagajärjel 11. Üle miinimumpiiri tõstis komisjon kokku seitse eksamitööd, mille tulemus oli varem mahakirjutamiskahtluse tõttu tühistatud, kirjutab Postimees.

Eile töö lõpetanud haridusministeeriumi apellatsioonikomisjon tõstis eksamitulemust kokku 168 juhul. Tänavu oli võimalik hindamisvea avastamisel tulemust ka esmakordselt langetada, seda kasutas komisjon 33 noore töö puhul.

Tänavu esmakordselt kehtinud 20punktise miinimumkünnise alla jäi ühtekokku 1507 eksami tulemus 681 abituriendil.

Seetõttu jäi neil saamata keskkooli lõputunnistus ning uus võimalus kool lõpetada avaneb neil alles tuleva aasta riigieksamitel.

Üldse esitati haridusministeeriumile 1318 apellatsioonitaotlust, see oli vaid viie võrra enam kui mullu

?Kartsime, et see arv on suurem, sest arvasime, et alla 20 punkti künnise saanud noored apelleerivad igaks juhuks, kuid nende hulk ei olnud silmatorkav. Tundub, et noored on põhimõttest aru saanud: apellatsioonikomisjon ei hinda tööd uuesti, vaid kontrollib hindamise õigsust,? ütles haridusministeeriumi komisjoni esimees Kadri Peterson.

Hetkel kuum