• OMX Baltic−0,19%308,06
  • OMX Riga0,56%875,47
  • OMX Tallinn−0,14%2 046,56
  • OMX Vilnius0,25%1 211,18
  • S&P 5000,00%5 844,66
  • DOW 300,01%41 865,71
  • Nasdaq 0,46%18 959,29
  • FTSE 100−0,54%8 739,26
  • Nikkei 225−0,84%36 985,87
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,89
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%89,79
  • OMX Baltic−0,19%308,06
  • OMX Riga0,56%875,47
  • OMX Tallinn−0,14%2 046,56
  • OMX Vilnius0,25%1 211,18
  • S&P 5000,00%5 844,66
  • DOW 300,01%41 865,71
  • Nasdaq 0,46%18 959,29
  • FTSE 100−0,54%8 739,26
  • Nikkei 225−0,84%36 985,87
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,89
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%89,79
  • 09.08.02, 01:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Ammende villa pakub täiuslikku meelemõnu

Kõigepealt enneolematult kaunid ruumid koos valitud muusika ja liilialõhnaga. Siis purskkaevusulin ja päikeseloojang hiidpärnade all, sobiv taust klaasile veinile. Või neljapäevaõhtune terrassikontsert, sobib eriti hästi koos väikese kokteiliga.
Vaikus ja privaatsus maksab kõikjal palju, nii ei saagi siinsed söögid-joogid odavad olla. Seetõttu on raske soovitada Ammende villas lõunat süüa, see on rahakotile raske katsumus, aga juba Oskar Luts õpetas õpetaja Lauri suu läbi, et kui ei jaksa täit rehkendust teha, tee pool.
Täiuslik interjöör ning meeldiv muusika suudavad isegi klaasile õllele väärtust lisada, mis siis veel kohvijoomisest rääkida. Naudingute lihvimine on hingeülendav tegevus, mida võiks ja peaks tasapisi harjutama.
Eelroaks valisin viinamäetigudega täidetud fritüüritud tomati. Suur tomat ujus ohtras võikastmes, teod olid mõnusalt krõmpsud, ürdimaitse lisas roale sügavust. Igati meeldiv isutekitaja. Põhiroaks tahtsin kindlasti kala, aga isegi siin valmistati enamik kalaroogadest külmutatud kalast.
Tuunikala-steak oli küll mahlaselt roosa ja koore-kapparikaste lisas lihtsakoelisele kalale maitset, aga nuudlilisand jäi igavaks ja värvituks. Põhiroaga lõpetanud, oli iganeljapäevane terrassikontsert juba alanud ja magustoidu palusin väljas serveerida. Tafenau-Ruubeni-Sooääre bongotrio lisas magusale Burgundia confit?le särtsu ja õhtusöögi lihvis täiuslikuks vana portvein.
Selleks ajaks oli päike juba puude taha vajunud. Õhtusöök oli igati õnnestunud, kusjuures muusika, toit, sinna juurde pakutud jook ja interjöör olid loonud harmoonilise terviku, millest kõik meeled oma naudinguosa kätte said.

Seotud lood

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele