Inno Tähismaa • 25. september 2002 kell 14:06

Kultuurkapitali raha haldaja kohale pürgivad Sampo ja riigikassa

Kultuurkapitali raha haldaja kohale kandideerimises jäid sõelale Sampo Varahaldus ja riigikassa.

Kultuurkapitali teabejuht Anniki Väljataga ütles Postimees Online" ile, et põhikapitali haldaja valiku osas jätkuvad läbirääkimised Sampo Varahalduse ja riigikassaga. Raha paigutuse nõuete osas korraldatakse novembris veel eraldi koosolek, lisas ta.

Kultuurkapitali põhikapital on 20 miljonit krooni ja see antakse haldajale üle 1. jaanuarist.

Täna koos olnud Kultuurkapitali nõukogu ei kinnitanud veel eelmise aasta majandusaruannet ega valinud ka uut tegevjuhti. Mõlemad päevakorrapunktid tulevad uuesti arutlusele täpselt nädala pärast.

?Majandusaruanne valmis alles eile õhtuks ja on selge, et siis ei saanud nõukogu liikmed sellel kohe täna hommikul alla kirjutada. Nad tahavad sellega nädal aega veel tutvuda,? rääkis Väljataga.

Tegevdirektori kohale kandideerimise avalduste tähtaeg on aga alles täna ja seega lähevad arvesse ka tänase postitempliga saabuvad avaldused, selgitas ta teise päevakorrapunkti edasilükkamise põhjuseid.

Väljataga sõnul otsustas nõukogu täna tellida veel selle aasta kaheksa kuu majandusaudit firmalt Rimess ning vaatas läbi 30 laekunud rahataotlust, millest 21 taotlust rahuldati. Kokku kulub nendele taotlustele ligi 900 000 krooni. Sellel summale lisandub veel ?Ela ja sära? stipendium.

Hetkel kuum