Viktoria Korpan • 28. oktoober 2002 kell 13:26

Lähiaastatel ootab ees telefoninumbrite valimiskorra muutus

1. novembril jõustub teede- ja sideministri kinnitatud Eesti numeratsiooniplaan, mille eesmärgiks on numbrite valimiskorra ühtlustamine kogu Eestis.

?Helistajate jaoks ei muutu praegu mitte midagi,? kinnitas sideameti tehnilise planeerimise osakonna juhataja Jaak Jõesoo. ?Telefoninumbrite valimiskorra muutused hakkavad helistajaid puudutama alates järgmise aasta 1. veebruarist. Selleks ajaks peab operaatorite poolt olema tagatud võimalus, et inimene saab oma maakonna sees helistada ka numbrit ?null? ja seniseid maakonna suunanumbreid ette valides.?

Viie- ja kuuekohaliste tarbijanumbrite valimine maakonna sees helistades lõpeb 1. novembriks 2003, siis tuleb ka maakonnasisese kõne puhul hakata valima nii nagu praegu maakonnast välja helistades. Alates 1. veebruarist 2004 ei saa helistades enam numbrit ?null? ette valida.

Pärast ?nulli? kadumist soovitab Sideamet alates 2004. aastast kasutada telefoninumbrite rühmitamisel ühtset kirjutamisviisi: 123 4567 seitsmekohaliste ja 1234 5678 kaheksakohaliste (mobiiltelefonide) numbrite puhul.

Numbrivalimiskorra muutmine ei põhjusta telefoninumbri muutust tarbijatele. Välismaale ja välismaalt Eestisse helistades valimiskord ei muutu.

Numeratsiooni muutusi tutvustava pressikonverentsi materjalidega saab tutvuda <#siin=http://sa.riik.ee/atp/failid/Numeratsiooni%20muutused.ppt>

Hetkel kuum