Kaja Koovit • 31. oktoober 2002 kell 9:23

Qwesti kahjum suurenes

Finantsstabiilsuse eest võitlev Qwest teatas kehvadest kolmanda kvartali tulemustest.

Qwest käive vähenes 13 protsenti ja kahjum suurenes järsult.

The Wall Street Journal kirjutas, et telekommunikatsioonifirma Qwest Communications International <GR#US.Q> kahjum suurenes 214 miljoni dollarini (3,4 mld krooni) ehk 13 USA sendini aktsia kohta. Mullu samal ajal oli kahjum 142 mln dollarit (2,25 mld krooni) ehk 9 senti aktsia kohta.

USA neljanda suurema kaugekõnede firma käive kukkus 3,8 miljardile dollarile (60,5 mld krooni) aasta varasemalt 4,4 mld dollarilt (70 mld krooni).

Lisaks teisigi telekommunikatsioonifirmasid mõjutavale majanduse nõrkusele ja kapitalipuudusele kimbutavad Qwesti ka ettevõttest endast lähtuvad probleemid. Uurimisorganid tunnevad huvi ettevõtte varasemate perioodide raamatupidamise vastu ning lisaks levivad kahtlused, et ettevõte ei suuda oma võlakohustusi täita.

Viimased kümme kvartalit on Qwest lõpetanud kahjumiga. Võrreldes mullusega on kulutusi kärbitud 78 protsendi võrra.

Hetkel kuum