• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Automüük kukkus USAs 27%, Jaapani tootjad võitsid USA omadelt turgu

  Automüük kukkus USAs oktoobrikuus 27% võrreldes aastataguse rekordtasemega, kirjutab Wall Street Journal.

  Kukkumine näitas autotootjate suurt sõltuvust klientidele tehtud suurtest soodustustest.
  Vaatamata massiivsetele nullintressiga laenupakkumistele ja muudele soodustustele kaotas Detroidi kolmik (General Motors <GR#US.GM>, Ford <GR#US.F> ja DaimlerChrysler <GR#US.DCX>) turuosa Jaapani suurele kolmikule (Toyota <GR#US.TM>, Honda <GR#US.HMC> ja Nissan <GR#US.NSANY>), kes haarasid täiendavalt 3,4% USA autoturust. Autoturu tipust haarasid endale turuosa Euroopa luksusautode tootjad.
  Oktoobris müüdi USAs 1 303 214 sõidukit. General Motorsi müük kukkus 32% 386 614 sõidukile. Fordi müük kukkus 35% 271 167 sõidukile. DaimlerChrysleri Chrysleri üksuse müük kukkus 31%.
  Kui nõudlus ei kasva, on kokkukuivaval turul autotootjate juhtide eest raske valik ? kas pakkuda veel suuremaid soodustusi või sulgeda tehaseid. Autodiilerid, kes on mures majanduse väljavaadete pärast piiravad laovarude kasvu.
  Toyota müük kukkus 21%, kuid nende turuosa kasvas aastataguselt 9,5 protsendilt 10,4 protsendile. Honda müük langes 5,8%, turuosa kasvas 6,1 protsendilt 7,9 protsendile. Nissani müük kukkus 13%, kuid turuosa kasvas 3,7 protsendilt 4,4 protsendile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.