11. november 2002 kell 8:01

Osa ühisturu seadusi ELi liikmesriikides veel rakendamata

ELi seaduste rakendamise tempo liikmesriikides on pidurdunud, ehkki tuleva aasta kevadeks peaks 98,5% ühisturu seadustest jõus olema.

Suurim patustaja on Prantsusmaa, kellel on rakendamata 3,8% ELi siseturu reeglitest. Aeglased on ka Kreeka ja Portugal, selgub Euroopa Komisjoni täna avalikustatavast raportist. Tähtajast varem on oma seadused paika saanud vaid viis riiki ? Suurbritannia, Rootsi, Taani, Soome ja Holland, vahendab Financial Times.

Komisjonil on Prantsusmaa vastu esitatud üle 200 hagi, et mõjutada riiki ELi seadustest kinni pidama. Koos Itaaliaga, kelle vastu on suunatud 190 kohtuasja, langeb nende kahe riigi arvele 30% Komisjoni algatatud kohtuprotsessidest.

Praegu on liikmesriikides rakendamata 2,1% ELi seadustest, mida on kuuendiku võrra enam kui selle aasta mais, kirjutab Financial Times.

Hetkel kuum