• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Plaatina hind viimase 17 kuu kõrgeim

  Plaatina hind katsus reedel ära 604 dollarit untsist, ületades nii 600 dollari suuruse vastupanutaseme kui ka viimase 17 kuu hinnarekordi. Analüütikud usuvad, et metalli madala likviidsuse tõttu jätkab ta kõikuvalt liikumist, kuid alla 560 dollari untsist ei tohiks ta kukkuda.
  Turul arvatakse, et sel aastal ületab plaatina nõudlus maailmas neljandat aastat järjest pakkumist. Hiinas kasvanud nõudlus plaatinast tehtud juveelitoodete vastu peaks maailma kogunõudlust tõstma sel aastal 2,9 ehk 6,37 mln untsini (umbes 180 tonnini). Investorite, auto- ja ülejäänud tööstuse nõudlus metalli vastu peaks sel aastal püsima praktiliselt sama suur kui mullu.
  Kasvanud tootmismahud Lõuna-Aafrikas ei suuda katta madalaid Vene-suunalisi müügimahte. Kogupakkumine peaks sel aastal ulatuma vaid 5,88 mln untsini, mida on 0,5 mln untsi vajadustest vähem.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Pika ajalooga veofirma lõpetab tegevuse: pojal keelasin transpordiärisse mineku ära
Aastakümneid transpordiäris tegutsenud ettevõtja Viido Laane otsustas oma firma Veopartner OÜ masinate mootorid seisma jätta ja äri kinni panna. „Sel tegevusel ei ole täna enam mingisugust mõistlikku mõtet,“ ütles ta.
Aastakümneid transpordiäris tegutsenud ettevõtja Viido Laane otsustas oma firma Veopartner OÜ masinate mootorid seisma jätta ja äri kinni panna. „Sel tegevusel ei ole täna enam mingisugust mõistlikku mõtet,“ ütles ta.