Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiülevaade: investorite võimalused börsil võivad kasvada

  Eile teatas Tallinna börs, et börsi kauplemissüsteem täieneb nelja uue tehingutellimuse tüübiga.

  Uuteks tehingutüüpideks on: turu parima hinnaga tellimus, varjatud kogusega tehingutellimus, ?täida või tühista? tehingutellimus ja ?täida ja tühista? tehingutellimus.
  Kuigi ühelt poolt investorite võimalused tehingute tegemisel suurenevad võivad negatiivse stsenaariumi korral uued reeglid börsi aktiivsust veelgi kärpida, kuna spetsiifilisemaks muutunud tehingutellimusele on arvatavasti raskem vastaspoolt leida.
  Kõige kaheldavama väärtusega tehingutellimus tundub olevat varjatud kogusega tehingutellimus, mille puhul avalikustatakse tehingutellimus kauplemisraamatus osaliselt. Investoril kaob ära võimalus näha turu sügavust ehk seda kui suur tegelikkuses ostu- ja müügihuvi turul on.
  Täida või tühista tellimus võimaldab investoril aga seda, et ta tehingut ei hakata jupitama ehk teostakse võimaluse korral täielikult või ei teostada üldse.
  Börsi liikmed võivad antud tehingutellimusi hakata investoritele pakkuma alates vastavate funktsionaalsuste sisseviimisest Börsi kauplemissüsteemi, eeldatavasti alates 16. detsembrist, teatas Tallinna börs.
  Kui viimased kaks börsipäeva on Tallinnas aktsiahinnad kindlalt ülespoole rühkinud siis eile väärtpaberitel kindel suund puudus. Seda ei saa siiski öelda Eesti Telekomi aktsia kohta, mis lisas esmaspäevasele 3,6%-le tõusule elava kauplemise tagajärjel eile veel 1,8% ning peatus juba 88,25 kroonil (5,64 eurol).
  Eesti Telekomi ei morjendanud ka see, et ta mõlemad tütarettevõtted Eesti Telefon ja EMT tunnistati eile Sideameti poolt 2003. aastaks olulise turujõuga ettevõtjaks. Sisuliselt tähendas see Eesti Telekomile olemasoleva staatuse püsimist, mistõttu tuleb seda võtta kui lihtsat formaalsust.
  Esmaspäeval 222,96 kroonini (14,25 euroni) tõusnud Hansapanga aktsia oli eile praktiliselt liikumatu, lõpetades päeva täpselt samal tasemel. Väärtpaberi hinnanoteeringud liikusid päevaga siiski mõnevõrra ülespoole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.