Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Siis kui puudub argumenteeritud arengukava

  Mustamäe üldplaneeringu raames kavandatakse TTÜ tellimusel Sütiste parkmetsa elamuid (arhitekt Irene Rand). Selle idee vastu on välja astunud nii keskkonnakaitsjad, kes taotlevad linnaelanikele tervislikku elukeskkonda, rohelised kui ka elanikud ise. Minu nägemus märgitud ettevõtmisest oleks järgmine.
  Kõigepealt, põhjaveeallikate otsingute raames (praegu saab mustamäelane oma joogivee Ülemiste järvest), tagamaks linlastele veeallikana põhjavett, on muu kõrval soovitatud rajada astangu jalamile veehaarded, haaramaks ülevalt, Ülemiste-Männiku-Nõmme poolt imbuvat pinnaseveevoolu (pealinna veevarustuse alternatiivsetest põhjaveeallikatest lähemalt peatselt ilmuvas raamatus ?Tallinna vesi: eile, täna, homme?). Praegusel ajal põhjustab selle vee kasutamata jätmine kõrge veeseisu Mustamäe-Kristiine linnaosa eramute keldrites, kanaliseerimata kraavides ning lisakulutusi vee- ja kanalisatsioonikollektorite rajamisel.
  Võib oletada, et ka see asjaolu võis olla üheks põhjuseks, mis on hoidnud veemajandajaid selle linnaosa kanaliseerimisest kõrvale. Hiljem Tammsaare tee läbimurde rajamisel puutusid ehitajad vahetult kokku ülevaltpoolt tuleva veesurvetulvaga ning sellest tulenevate tagajärgedega.
  See fakt on leidnud kajastust ka meedias, kuna toona oli Mustamäe linnaosa uputamisoht üsna reaalne.
  On päevselge, et eespool kirjeldatud olukord sai tekkida tingimusel, mil linna kohta tervikuna puudub teaduslikel alustel väljatöötatud üldine arengukava tulevikuvisiooniga, milles majanduse arengu kõrval oleksid kajastust leidnud nii keskkonnakaitselised kui ka sotsiaalsed tagatised.
  Puudutab see kõiki Tallinna linnaosi. Hiljaaegu Eesti Panga eestvedamisel alustatud majandusarengu keskuse loomise idee on vaieldamatult tähtis samm selle realiseerimise suunas.
  Ja lõpuks, meedias avaldatud artiklite juurde lisatud skeemidel pole näidatud olemasolevat, mõne aasta eest rajatud Sütiste veehaaret projekttootlusega 5000 m³ vett ööpäevas. Koosneb see veehaare viiest hajusalt paigutatud puurkaevust ning on ette nähtud süvapõhjavee ammutamiseks.
  Sestap pole teada, kas elamute paikapanekul on mainitud objektiga ning selle jaoks ette nähtud sanitaarkaitsealaga üldse arvestatud?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Majanduslangus või mitte: tulekul on veel kolm intressitõusu
Euroopa Keskpangalt võib järgmine nädal oodata veel üht märkimisväärset intressitõusu, euroala majandus aga läheb järgmisel kahel kvartalil langusse. Eestis võib oodata küll majanduse olukorra halvenemist, aga inflatsioonist see meid ei päästa.
Euroopa Keskpangalt võib järgmine nädal oodata veel üht märkimisväärset intressitõusu, euroala majandus aga läheb järgmisel kahel kvartalil langusse. Eestis võib oodata küll majanduse olukorra halvenemist, aga inflatsioonist see meid ei päästa.
Lugu Ärimeestest ja Advokaatidest. Ja Kodanikust, kes neid ei kadesta. Kohe üldse
Leeri vahetamine, see on imelihtne, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Leeri vahetamine, see on imelihtne, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Mõnel pangal võib EKP laenude tagasimaksmine raskeks minna
Euroopa Liidu pangandusjärelevalve EBA teatas, et mõned eurotsooni pangad võivad olla raskustes Euroopa Keskpangast laenatud raha tagasimaksmisel.
Euroopa Liidu pangandusjärelevalve EBA teatas, et mõned eurotsooni pangad võivad olla raskustes Euroopa Keskpangast laenatud raha tagasimaksmisel.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Rannarootsi lihatööstus saab uued juhid
Tänasest asuvad Maag gruppi kuuluva Rannarootsi Lihatööstuse ASi juhatuse liikmete kohale Sven Sooman ja Karmo Aksel. Senine juht Silver Kaur lahkub nii Rannarootsi lihatööstuse kui Maag grupi juhatusest, teatas ettevõte.
Tänasest asuvad Maag gruppi kuuluva Rannarootsi Lihatööstuse ASi juhatuse liikmete kohale Sven Sooman ja Karmo Aksel. Senine juht Silver Kaur lahkub nii Rannarootsi lihatööstuse kui Maag grupi juhatusest, teatas ettevõte.
Sõjapõgenikud töötavad peamiselt töötlevas tööstuses
Eestis töötavatest sõjapõgenikest 60% leiab, et nad töötavad oma haridustasemest madalamal ametikohal, selgub Tartu Ülikooli uuringu esmastest andmetest.
Eestis töötavatest sõjapõgenikest 60% leiab, et nad töötavad oma haridustasemest madalamal ametikohal, selgub Tartu Ülikooli uuringu esmastest andmetest.
Operail müüs ära Ukrainas asuva vagunipargi
Eesti riigile kuuluv raudteefirma Operail müüs Ukrainas asuvad rendivagunid rohkem kui 6,5 miljoni euroga.
Eesti riigile kuuluv raudteefirma Operail müüs Ukrainas asuvad rendivagunid rohkem kui 6,5 miljoni euroga.

Olulisemad lood

Pactum kaasas 20 miljonit dollarit
Läbirääkimiste tehisintellekti arendav Eesti idufirma Pactum kaasas 20 miljonit dollarit, et jätkata kasvu Ameerika Ühendriikides ja Euroopas.
Läbirääkimiste tehisintellekti arendav Eesti idufirma Pactum kaasas 20 miljonit dollarit, et jätkata kasvu Ameerika Ühendriikides ja Euroopas.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.