• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnu PM: Rannahotelli ostja lubab jätkamist hotellina

  Pärnu Rannahotelli osta sooviv OÜ Memphis Trade lubab hoonesse hotelli jätta

  OÜ Memphis Trade?i juhatuse liige Urmas Kink ütles, et peab laest võetuks jutte, nagu sooviks firma Rannahotellist kortermaja teha, kirjutab Pärnu Postimees.
  ?Meie plaan on hotellina jätkata ja kõige parem oleks, kui seal jätkaks sama operaator, sest temal on kogemused,? rääkis Kink.
  See eeldaks Kingi sõnade kohaselt rendilepingu muutust, kus sätestataks kõrgem rendihind.
  ?Praegune rent on absurdselt väike, nad maksavad natuke üle nelja krooni ruutmeetri eest,? sõnas Kink. ?Pole siis ime, et nad kõigi vahenditega võitlevad, et linn jääks edasi omanikuks. See olukord on neile lihtsat soodne.?
  Muinsuskaitseinspektsiooni Pärnumaa inspektor Eduard Rajari ütles, et muinsuskaitse seisukohalt pole mingit tähtsust, kes on kaitstava hoone omanik.
  ?Meile on oluline, et oleks, kellega suhelda,? sõnas ta. Kui uus omanik hoone funktsiooni muuta soovib, peab ta muinsuskaitselt nõusoleku saama. Selle andmisel kaalutakse, kas uus funktsioon on reaalne tingimustes, kus tuleb säilitada hoone välisilme, põhimõtteline ruumide jaotus ja hulk olulisi detaile.
  Kui omanik garanteerib nende nõudmiste täitmise, pole muinsuskaitsel alust funktsiooni muutmisest keelduda.
  Siiski ei pea Rajari tõenäoliseks, et hotellitubade asemel võiks Rannahotellis tulevikus korterid olla, sest see eeldaks suuri ümberehitusi, mida muinsuskaitse ei luba.
  Eile kohtusid Pärnu linnapea Väino Hallikmägi ja linnasekretär Tiina Roht Scandic Hotels Eesti ASi juhataja Toomas Sildmäega. Linnavalitsuse avalike suhete nõunik Romek Kosenkranius ütles, et kohtumine ?oli samm edasi mõlemaid pooli rahuldava lahenduse suunas?.
  ?Praegusele rentnikule ei lasta liiga teha ja kindlasti leiavad pooled kohtuvälise lahenduse,? kinnitas Kosenkranius.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Emiraatide investorid toovad New Yorgis börsile kiibitootja
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.