Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigi jõulupeod kokkuhoiu tuules

  Kaitseministeerium kulutab tänavu jõulupeole kolm korda vähem kui mullu. Jõulude eel kogunevad ametnikud Vanalinnastuudiosse päevasele buffet-lauaga vastuvõtule. Möödunud aastal läks see maksma 60 000 krooni, sel aastal on eelarve planeeritud 20 000 krooni ringis.
  Sotsiaalministeerium peab tänavu pidu Mustpeade Majas, kus ametnikele musitseerib suur ja andekas viielapseline perekond Ots. Ürituse eelarve kujuneb mullusest 34 000kroonisest maksumusest ministeeriumi hinnangul väiksemaks. Ühtlasi tuleb osalejatel maksta omast taskust 80 krooni nagu möödunud aastalgi.
  Põllumajandusministeerium sõidab jõulude eel Harku järve juurde, kus asuvas Peokeskuses esineb ansambel Untsakad. Kohale tuleb minna fantaasiarikkas riietuses vastavalt oma osakonna nimele. Mullu kanti rahvariideid. Mullu maksis jõulupidu ministeeriumis 9700 krooni, tänavu maksab 11 300 krooni.
  Justiitsministeerium hoiab võrreldes mullusega kokku 1000 krooni riigi raha ning koos toitutega läheb pidu maksma 22 000 krooni. Töötajatele loob jõulumeeleolu ansambel Mehed Ei Nuta Kolu kõrtsis.
  Kultuuriministeerium on planeerinud pooltöise jõulupeo raames ühiskülastuse Palmse mõisa, kus SA Virumaa muuseumid tegevjuht Ants Leemets annab ülevaate esimese poolasta tulemustest ja lähituleviku plaanidest, lisaks tutvustab Leemets mõisa ja autode uuendatud ekspositsiooni. Pärast seda on õhtusöök Altja kõrtsis, mille eest tuleb ministeeriumil tasuda 10 000 krooni ringis, igal osaleja peab maksma vähemalt 100 krooni. Kuna ministeeriumi hinnangul on nende töötajad väga loomingulised inimesed ja suudavad ka ise jõulupeo sisustada, siis puudub vajadus tellida spetsiaalne esineja.
  Ühinenud majandus- ja kommunikatsiooniministeerium otsustas, et ei tee sel aastal traditsioonilist jõulupidu, vaid koguneb Draamateatrisse nii-öelda tutvumisõhtule. Eesmärgiks on ministeeriumi ning haldusala töötajate omavaheline tutvumine, mis aitaks kaasa organisatsiooni kujunemisele. Ürituse eelarve pole veel koos, küll aga tuleb osalemise eest igaühel välja käia 200 krooni.
  Siseministeerium tähistab jõulude saabumist ansambli Audru Jõelaevanduse Punt saatel pubis Scotland Yard. Kui mullu läks pidu maksma üle 60 000 krooni, siis tänavu saadakse hakkama kolmandiku võrra väiksema summaga. Igal pidutsejal tuleb teha vähemalt 100kroonine väljaminek, mille eest on tagatud söök ja tervitusnaps.
  Rahandusministeeriumi töötajad on kutsutud traditsiooniliselt von Kaulbarside linnapaleesse Toompeal, kus asub konkurentsiamet. Kammermuusika ansambel musitseerib ca 67 osavõtjale, mille eest tuleb ministeeriumil välja käia veidi üle 20 000 krooni. Mullune jõulupidu läks küll kolm korda kallimaks. Ministeeriumi väitel tuleb kokkuhoid cartering?i arvel.
  Erinevalt ministeeriumidest on Tallinna linnavalitsusel plaanis aastalõputrall 30. detsembril. Kui mullu pidutseti Vene Kultuurikeskuses, siis nüüd kogunetakse Salme Kultuurikeskusesse. Möödunud aastal söödi hapukurke, juustukange ning visati viina, sel aastal on pidu rahvalikumas laadis, esinevad Kukerpillid, tuletõrjujate puhkpilliorkester ning Salme rahvatantsijad ja seda kõike umbes 55 000 krooni eest, mis on paarikümne tuhande võrra vähem kui mullu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Tiit Kolde: iga idee, mis tõstab turvatunnet, on kuldaväärt
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Liisi Kirch: investeerimine on meeskonnasport. Seda on investor Toomase edus tunda
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Fermi Energia astus esimese sammu Ukrainas
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Facebooki, TikToki ja Twitterit Eestis esindav firma hüppab pea 200miljonilise käibeni
Twitterit, Snapchati, Metat ja teisi gigante Eesti ja Baltikumis esindav firma kasvatas hüppeliselt oma käivet. Kui kolm aastat tagasi oli ettevõtte Httpool Baltics käive 5 miljonit, siis käesoleval aastal on käibeprognoos pea 200 miljonit.
Twitterit, Snapchati, Metat ja teisi gigante Eesti ja Baltikumis esindav firma kasvatas hüppeliselt oma käivet. Kui kolm aastat tagasi oli ettevõtte Httpool Baltics käive 5 miljonit, siis käesoleval aastal on käibeprognoos pea 200 miljonit.

Olulisemad lood

Novembris inflatsioon aeglustus Euroalas aeglustus inflatsioon 10 protsendile
Hinnatõus novembris püsis kõrgemal 20%, kuid oli pisut madalam kui oktoobris. Kuine hinnalangus pöördus aga uuesti tõusule.
Hinnatõus novembris püsis kõrgemal 20%, kuid oli pisut madalam kui oktoobris. Kuine hinnalangus pöördus aga uuesti tõusule.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.