• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi Arlanda lennujaam on kriisis

  Arlandat läbinud reisijate arv on vähenenud 10%, uus stardirada seisab kasutult ja Põhjalas on Arlanda juhtkoha loovutanud Taani Kastrupile.

  Aasta tagasi valminud kolmas stardirada, mille pidulikult avas printsess Victoria, läks maksma 4,25 miljardit krooni. Seni ei ole sealt aga ükski lennuk õhku tõusnud, sest muutunud reeglite tõttu on selle kasutamine vaidlustatud keskkonnakohtus, kirjutab Dagens Nyheter.
  Arlanda tegevdirektor Kerstin Lindberg Göransson tunnistab, et lennujaam tegelikult ei vaja seda kolmandat rada, mis võimaldab tunnis õhku tõusta ja maanduda 90 lennukil. Järelikult on 4,25 miljardi krooni suurune investeering seni olnud asjatu.
  Samuti on külmutatud uue Lõunaterminaali ehitus, mille kuludeks on arvestatud 1,7 miljardit krooni.
  Kui 90. aastatel kasvas Arlanda reisijate arv aasta-aastalt, siis nüüd on madalkonjunktuur ja IT-sektori kriis, mis oli andnud suure osa lennujaama ärireisijatest, samuti 11. septembrile järgnenud lennunduskriis teinud oma laastamistööd, mille tagajärjel on Arlanda pidanud sel aastal Põhjalas juhtkoha loovutama Taani Kastrupile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Coca Colal oli edukas kolmas kvartal
Warren Buffeti üks lemmikaktsia Coca Cola avalikustas kolmapäeval oodatus paremad kvartalitulemused, mis viisid ka aktsia tõusuteele, vahendab Yahoo Finance.
Warren Buffeti üks lemmikaktsia Coca Cola avalikustas kolmapäeval oodatus paremad kvartalitulemused, mis viisid ka aktsia tõusuteele, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.