Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pensionifondide võivad tulevikus suuremaid riske võtta

  Pensionifondide direktiivi eelnõu kohaselt saab aktsiatesse investeerimist piirata kuni 70-lise määraga. Seega on võimalik, et täna kohustuslikele pensionifondidele kehtivat 50-list piirangut tuleb muuta.
  Hansapanga Investeerimisfondide portfellihalduri Paavo Põllu sõnul avaneb sellega pigem võimalus riskantsemaid pensionifonde juurde luua, sest olemasolevate aktsiafondide lepingute muutmine oleks problemaatiline.
  Hetkel käib uue investeerimisfondide seaduse väljatöötamine, mis suuremaid muutusi täna tegutsevatele fondidele kaasa küll ei too. Põllu sõnul võib aga oodata tervet rida väiksemaid muudatusi näiteks investeerimispiirangute osas, kus hakatakse eristama EL sisesed ja väliseid investeeringuid.
  ?Eesti saamisega EL liikmeks kaovad piirangud, mis seni on takistanud Euroopa fondidel Eestisse investeerida. See elavdab kapitaliturgusid, teeb ettevõtetele kapitali kaasamise veelgi kergemaks ning loodetavasti toob turule uus emitente,? ütles Põld. Eurotsooni fondidele avaneb küll võimalus siseneda siinsele turule, kuid tänu Eesti väiksusele ning edukaks müügiks vajaliku müügivõrgu puudumisele, ei ole Põllu hinnangul massilist Eurotsooni fondide turuletulekut oodata. ?Kui konkurents peaks siiski tugevnema, võivad alaneda kohalike fondide haldustasud ning kohalike fondide müüki soosib tulevikus vaid see, et kohaliku fondi osakute ostmine ja hoidmine kontol on odavam kui analoogsel välismaisel fondil.?
  Suurenev investeeringute vool tõstab eeldatavalt liituvate riikide finantsvarade ning ka kinnisvara hindu. ERGO Varahalduse juhatuse liige Aadu Oja tõdes, et Aadu Oja, et suures osas on ühtlustumine juba toimunud. ?Eesti krooni intressimaarad on väga lähedased euro intressimääradele, mis võtavad arvesse peatset eurole üleminekut ning madalat riski. Küll aga on erinevus tunduvalt suurem aktsiahindade ja kinnisvarahindade osas, kus peale liitumist võib toimuda suuremaid muutusi.?
  Oja hinnangul on samuti tõenaoline, et investeeringute mahu kasvades kiireneb eesti ja ka teiste liitujate majanduskasv ning jääb mõneks ajaks kõrgemaks Euroopa keskmisega võrreldes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehitajad ootavad tööd, riik … loodetavasti mitte Godot'd
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peep Peterson: Arto Aasal on ühes asjas õigus
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
TS Laevad kutsub juhatuse liikme tagasi
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Telia saab Eestis uue juhi
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tuleval aastal jääb vabasse jagamisse vähem elamislube töötamiseks
Selleks aastaks anti jooksvalt välja üle 600 elamisloa töötamiseks, kuid tuleval aastal on neid poole vähem. Samas üldine tähtajaliste elamislubade arv nii palju ei muutu.
Selleks aastaks anti jooksvalt välja üle 600 elamisloa töötamiseks, kuid tuleval aastal on neid poole vähem. Samas üldine tähtajaliste elamislubade arv nii palju ei muutu.

Olulisemad lood

Haljala vald pani vallamaja oksjonile
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.