• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Oracle tulemused sõdisid Lahesõja hirmuga

  Kui Euroopa ja Põhjala turgudel tundus eile domineerivat hirm võimaliku Lahesõja puhkemise ees, siis USA turud suutsid keskenduda rohkem maailma suurima tarkvaratootja kolmapäeva hilisõhtul avaldatud kvartalitulemusetele.
  Helsingi börsil tiivustus Nokia aktsia eile hommikul ühelt Hiina mobiiltelefonioperaatorilt saadud võrgu ehituse tellimusest ning alustas päeva 3 plussis. Päeva peale tegi Euroopa börse aga murelikuks Iraagi vaenulikkus riigis ringi luusivate relvainspektorite vastu, millele reageeriti umbes 2 langusega ning millest said oma osa ka Põhjala börsidel noteeritud aktsiaid.
  Kuna USA börsid võtsid börsipäeva alguses rohkem snitti Oracle kvartalitulemustest, siis alustati tõusuga. Kolmapäeval pärast turu sulgemist oma kvartalitulemused avaldanud Oracle startis koguni 9 tõusuga.
  Ettevõtte, mis on jõudnud jutti alla tõmmata juba 2003. aasta teisele kvartalile suutis investoritele näidata suuremat kvartalikasumit ja -käivet, kui analüütikud julgesid temalt loota. Investoreid jahutas veidi investeerimispank Merrill Lynch, mis teatas oma klientidele saadetud raportis, et nende arvates peaks Oracle aktsia liikuma praegusel hinnatasemel niikaua kuni ettevõte näitab kindlaid kasvunumbreid. Käimasolevaks kvartaliks ootab Oracle endale 0-4 käibekasvu.
  Kolmapäeval General Electricu aktsiate kokkuostmise pakkumise peale üle 40 tõusnud meditsiinitehnika tootja Instrumentarium andis eile Helsingi börsil järele 1,4 ning peatus 37,73 eurol. Seega on General Electricu 40 eurose pakkumiseni, mis peaks jõustuma lähima 30 päeva jooksul ning mille peavad vastu kinnitama vähemalt 80 aktsionäridest, väärtpaberil ruumi tõusta veel 6 jagu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Facebook plaanib nime muuta
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Narvas murtakse tõenäoliselt Keskerakonna 20 aasta pikkune võim
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.