23. detsember 2002 kell 8:25

BP müüb naftamaardlad Põhjameres

Maailma suuremaid naftakompaniisid BP plaanib suuremahulist varade müüki, mille hulka võib kuuluda nafta- ja gaasimaardlad Põhjameres.

Ajalehe Financial Times sõnul on planeeritav varade müük üks osa BP (endine British Petroleum) laiahaardelistest ümberkorraldustest, mille eesmärk on kulude kokkuhoid ning keskendumine kõige kasumlikematele varadele.

Põhjamere nafta- ja gaasimaardlad annavad umbes veerandi BP kogutoodangust, mis on umbes 3,5 miljonit barrelit ööpäevas. Nende produktiivsuse säilitamine aga nõuab järjest suuremaid investeeringuid. Selle asemel teha alaneva produktiivsusega naftamaardlatesse suuri investeeringuid, keskendub BP suure potentsiaaliga regionnidele nagu Mehhiko laht, Lääne-Aafrika ja Aasia.

Hetkel kuum