Ülo Toomsalu • 13. märts 2003 kell 6:45

Virumaa Teataja: Kunda sadam tahab taas laieneda

Kunda Nordic Tsemendile kuuluv Kunda sadam kavandab sadamakai laiendamist, mis tagaks haavapuitmassi tehase toodangu tõrgeteta väljaveo.

Kunda sadamakapten Aadu Nurmsalu ütles, et nimetatud ettevõtmine tähendab merevärava laiendamise kolmandat järku.

Töö on veel päris algusjärgus ja kõigepealt võetakse projekteerija eestvedamisel käsile ehitamise ja sadama akvatooriumi süvendamisega seonduv keskkonnamõjude hindamine, mis tähendab ekspertiise ja muid käike, mida seadustik ette näeb. ?Kuigi sadama laiendamistööd hakkavad käima meie territooriumil, kaasnevad keskkonnamõjude hindamisega rahvakoosolekud ja elanike arvamuse kuulamine,? märkis sadamakapten.

Haavapuitmassi tehase ehitamine peaks algama eeloleval kevadel ja kestab poolteist kuni kaks aastat. Sama aja jooksul tuleb valmis ehitada ka tehase toodagu väljaveoks kai, terminal ja laohooned. ?Selleks ajaks, kui see toodang tehasest tulema hakkab, peame meiegi mehed olema, et kaup vastu võtta ja edasi saata,? lausus Nurmsalu.

Haavapuitmass pressitakse Estonian Celli tehases 200 kg raskusteks pakkideks ja veetakse sadamasse lattu laevadele laadimist ootama.

Hetkel kuum