28. juuli 2003 kell 7:47

EPL: Berliini politsei keelab rikkis Ida-Euroopa bussidel edasi sõita

Mõne päeva eest pidasid Berliini politseinikud korrapärase reidi käigus parkimisplatsil kinni Läti kahekordse reisibussi, mis tegi linnas vahepeatuse tagasiteel Londonist Tallinna.

73 turisti olid sunnitud plaanitust kauemaks Saksamaa pealinna jääma ja põhjalikumalt metropoli vaatamisväärsustega tutvuma, sest bussi tehniline seisukord oli niivõrd halb, et edasisõit ei tulnud enam kõne alla. Ohtlik sõiduriist konfiskeeriti ning reisijad pidid jääma asendusbussi ootama.

Ühe nädala jooksul avastati neli bussi, mille puudused ei võimaldanud teekonda jätkata. Saksa politseinikud ütlesid, et on kokku lepitud, et kõik Ida-Euroopa numbrimärgiga bussid vaadatakse terase pilguga üle ning tõsiste puuduste avastamisel võetakse sõiduk rajalt maha.

Hetkel kuum