Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuressaare kavandab tõsta maamaksu kolmandiku võrra

  Kuressaare linn kavandab alates järgmisest aastast maamaksu tõstmist kolmandiku võrra, mis on aastatel 2000-2005 ainus maamaksutõus.

  'Viimased neli aastat on maamaks olnud Kuressaare linnas samal tasemel, nüüd on alates järgmisest aastast kavas tõsta maamaksu 30- 33 protsendi võrra,' lausus Kuressaare abilinnapea Urmas Treiel. 'Võib öelda, et tegu on ainsa maamaksutõusuga kuue aasta jooksul, sest 2005. aastal linnal maamaksu tõstmist ette näha ei ole.'
  Urmas Treieli sõnul on maamaksu kasv tingitud maahinna tõusust Kuressaares, kirjutab portaal <#saarlane.ee=http://www.saarlane.ee>. Maa hind on Kuressaares viimastel aastatel oluliselt tõusnud, kuid maamaksu laekumine jäänud samaks. Samas on kasvanud ka elukallidus ning linnaeelarve vajadused.
  Kuressaare linnavalitsus teeb volikogule ettepaneku kehtestada 2004. aasta maamaksumääraks I ja II tsoonis 1, 3 protsenti(varem 1%) ja III ja IV tsoonis 0, 8 protsenti(varem 0, 6%) maa maksustamishinnast aastas. Enamus Kuressaare elanikest elab III tsoonis.
  Kui kolmandas tsoonis maksis näiteks 600 ruutmeetri suuruse elamumaa krundi omanik neli eelnevat aastat maamaksu 252 krooni aastas, siis järgmisel aastal peab ta maksma 336 krooni. 1000 ruutmeetri suuruse elamumaa krundi omanik maksab senise 420 krooni asemel 560 krooni ja 1500 ruutmeetri suuruse krundi omanik 630 krooni asemel 840 krooni.
  Ühtlasi kavandab linn tõsta pensionäridele maamaksust vabastamise määra seniselt 250 kroonilt 350 kroonile. Maamaksust vabastust saavad taotleda need pensionäridest maakasutajad, kelle maamaks on suurem kui 150 krooni ja kes ei saa maa kasutusõiguse alusel rendi- ja üüritulu.
  'Tsoonide lõikes on küll tänu maahinna muutusele olnud maksumäära osas nii tõuse kui langusi, kuid linnaeelarves on maamaksu laekumine olnud viimastel aastatel tervikuna samas suurusjärgus,' lisas Urmas Treiel. Maamaksu tõusu tulemusel laekub linnale maamaksust senise 2, 1 miljoni krooni asemel aastas 2, 8 miljonit krooni.
  Kuressaare linnavolikogu arutab maamaksu tõstmist 27. novembril. Maamaksuseaduse kohaselt on maamaksu ülempiir kuni 2 protsenti maa maksustamishinnast aastas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.