Securitas Eesti AS pürib turu kvaliteetseimaks firmaks

Täna on Securitas Eesti AS turvateenuste turul Falcki järel teisel positsioonil.

Securitase juhatuse liikme Lauri Lahteina sõnul andis tunnustust kvaliteetsest teenusest näiteks juulis toimunud EOS Rally, kus pidas korda üle 100 Securitase töötaja.

?Tänavu toimusid kõik kiiruskatsed erinevalt mullusest, kui Securitas ei turvanud,? märkis Lahtein. Kuritegevuse üldist trendi kommenteerides nentis spetsialist, et viimastel aastatel on kiirmurdvargused valvatavatele objektidele kasvanud, tänavavargused on tänu suuremale politseipatrullide hulgale vähenenud. ?Selle aasta populaarseim varguse tüüp on koodisisestaja salvestamine toonitud klaasidega autost,? lisas ta.

Lahtein möönis, et Eesti firma juhid ei oma Rootsi suurkontserni aktsiaid ega optsioone ja ei ole neid soovinud ka kunagi osta. Ta lisas, et nad saaksid osta emafirma aktsiaid Stockholmi börsilt turuhinnaga, mingid eripakkumised neile ei kehti.

Lahteina sõnul on Securitase aktsia viimasel ajal küll tõusnud, aga tema isiklikult eelistaks osta mõne Eesti firma, näiteks Merko aktsiad, sest siis saaks aktsia hinnal ja ettevõtte arengul lihtsamini silma peal hoida. ?Börsilt võivad suurt raha teenida inimesed, kel on miljoneid mängu panna, tavaline palgatöötaja oma sissetulekuga ei riski,? kommenteeris Lahtein börsimänge.

Securitas Eesti ASi emafirma on 100protsendiliselt maailma suurim ? 1934. aastal Rootsis asutatud turvakontsern Securitas AB. Täpsemalt kuulub Eestis tegutsev tütarfirma Securitas AB Euroopa turvateenuste divisjoni. Hetkel on firmas töötajaid veidi üle 600, peadirektoriks Jaanus Pajumaa.

Securitas Eesti ASi tegevusaladeks on valveteenused: mehitatud valve, tehniline valve, veoste saatmine, patrullteenus, isikukaitse ja turvakonsultatsioonid ning valvetehnika: valvesüsteemid ja nende hooldus, kontroll-läbipääsusüsteemid, videosüsteemid ja tulekahjuhäiresüsteemid. Lahteina sõnul on iga tegutsemisaastaga firma käibe ja kasumi marginaalid kasvanud. Ta märkis siiski, et sel aastal jääb nende kasum väiksemaks kui mullu, seda bilansi korrastamise tõttu.

Securitase põhiväärtused on firma sõnul ausus, valvsus ja abivalmidus. Neid kolme omadust tähistavad ka kolm punast ringi firma logol. Ettevõttel on kontorid Tartus, Pärnus, Kuressaares, Narvas, Jõhvis, Sillamäel, Viljandis ja Keilas. Securitas on riskide vastu kindlustatud rahvusvahelises kindlustusfirmas XL Winterthur International.

Hetkel kuum