• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Esmaspäevast on talverehvide kasutamine kohustuslik

  1. detsembrist on kõikidel sõidu- ja veoautodel, mille registrimass on üle 3,5 tonni, talverehvide kasutamine kohustuslik, teatab politsei.

  Samuti tuleb talverehve kasutada ka haagistel, mille registrimass on vahemikus 0,75 kuni 3,5 tonni. Liikluspolitsei pöörab alates 1. detsembrist senisest enam tähelepanu rehvide kontrollimisele, kuid piirdub esialgu rikkujate hoiatamisega.
  ?Talveperioodil tuleb enda ja kaasliiklejate ohutuse huvides sõidukitel kasutada kindlasti talverehve . Politsei piirdub esialgu peamiselt sõidukijuhtide hoiatamisega,? ütles julgestuspolitsei liiklusjärelevalveüksuse komissar Tarmo Salus. ?Kui sõidukil on kulunud suverehvid, siis olenevalt olukorrast peame kahjuks rakendama ka karistust.?
  Teede- ja sideministri määruse kohaselt on sõidukitel, mille registrimass on üle kolme tonni, 1. detsembrist kuni1. märtsini talverehvide kasutamine kohustuslik. Rehvidel peab olema märgistus M+S, MS, M.S. või M S ning mustri jääksügavus peab olema vähemalt kolm millimeetrit. Naastrehvidega võib sõita 1. oktoobrist 1. maini. Naastrehvidega sõitmise korral peavad need all olema kõigil ratastel. Rehvi purunemise korral võib kasutada varurattana harilikku rehvi.
  Liiklusõnnetuse korral tuleb sündmuskoht säilitada politsei saabumiseni, välja arvatud juhul, kui õnnetuses pole kannatanuid ja juhid on saavutanud allkirjastatud kirjaliku kokkuleppe juhtunu asjaolude ja põhjuste osas ning koostanud sündmuspaiga skeemi. Lepet on kõige lihtsam korrektselt vormistada, kasutades spetsiaalset vormi 'Teade liiklusõnnetusest'. Seda vormi saab küsida igast liikluskindlustusega tegelevast kindlustusfirmast.
  Samas juhib politsei tähelepanu ka jalakäijate turvalisuse suurendamisele. Pimedal ajal peavad jalakäijad olema tähelepanelikud ja kindlasti varustama end helkuri või läikivate paeltega, et end liikluses nähtavaks teha. Samuti oleks soovitatav kanda heledamaid riideid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.