28. november 2003 kell 13:41

Esmaspäevast on talverehvide kasutamine kohustuslik

1. detsembrist on kõikidel sõidu- ja veoautodel, mille registrimass on üle 3,5 tonni, talverehvide kasutamine kohustuslik, teatab politsei.

Samuti tuleb talverehve kasutada ka haagistel, mille registrimass on vahemikus 0,75 kuni 3,5 tonni. Liikluspolitsei pöörab alates 1. detsembrist senisest enam tähelepanu rehvide kontrollimisele, kuid piirdub esialgu rikkujate hoiatamisega.

?Talveperioodil tuleb enda ja kaasliiklejate ohutuse huvides sõidukitel kasutada kindlasti talverehve . Politsei piirdub esialgu peamiselt sõidukijuhtide hoiatamisega,? ütles julgestuspolitsei liiklusjärelevalveüksuse komissar Tarmo Salus. ?Kui sõidukil on kulunud suverehvid, siis olenevalt olukorrast peame kahjuks rakendama ka karistust.?

Teede- ja sideministri määruse kohaselt on sõidukitel, mille registrimass on üle kolme tonni, 1. detsembrist kuni1. märtsini talverehvide kasutamine kohustuslik. Rehvidel peab olema märgistus M+S, MS, M.S. või M S ning mustri jääksügavus peab olema vähemalt kolm millimeetrit. Naastrehvidega võib sõita 1. oktoobrist 1. maini. Naastrehvidega sõitmise korral peavad need all olema kõigil ratastel. Rehvi purunemise korral võib kasutada varurattana harilikku rehvi.

Liiklusõnnetuse korral tuleb sündmuskoht säilitada politsei saabumiseni, välja arvatud juhul, kui õnnetuses pole kannatanuid ja juhid on saavutanud allkirjastatud kirjaliku kokkuleppe juhtunu asjaolude ja põhjuste osas ning koostanud sündmuspaiga skeemi. Lepet on kõige lihtsam korrektselt vormistada, kasutades spetsiaalset vormi 'Teade liiklusõnnetusest'. Seda vormi saab küsida igast liikluskindlustusega tegelevast kindlustusfirmast.

Samas juhib politsei tähelepanu ka jalakäijate turvalisuse suurendamisele. Pimedal ajal peavad jalakäijad olema tähelepanelikud ja kindlasti varustama end helkuri või läikivate paeltega, et end liikluses nähtavaks teha. Samuti oleks soovitatav kanda heledamaid riideid.

Hetkel kuum