Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Salvest: hinnatundlikud ostjad asuvad moosi kodus keetma
AS Salvest juht Tamara Gubenko ütles, et suhkru hinna tõus paneb hinnatundlikud ostjad kodus moosi keetma.
Suhkru hinna kolmekordistumisel lisandub ühe moosipurgi hinnale umbes poolteist krooni. 'Meie klient teenib rohkem kui hoiab kodus supi keetmisega kokku,' kirjeldas Gubenko Salvesti praegust sihtgruppi. Ettevõtte toodangu põhiosa kujuneb suppidest, salatitest ja teistest soolastest konservidest.
Salvesti tootmistsükkel võimaldab juunikuuni müüdavad moosid toota vana hinnaga ostetud suhkruks. Tootmine lõpeb veebruariks. Suhkru hinna tõus kajastub järgmise hooaja moosides.
Ettevõttel suhkruvarusid soetatud ei ole.
Mooside hinda tõstab tuleval aastal lisaks suhkru hinna tõusule ka pakendiaktsiis.