Peeter Stamberg • 5. jaanuar 2004 kell 7:25

Börsiülevaade: Tallinna börs sörkis Riia ja Vilniuse sabas

Tallinna börs jäi möödunud aastal tõusult Riia ja Vilniuse börsidele alla, seda vaatamata tublile 48protsendisele kerkimisele.

Tänases Äripäevas avaldatud maailma börside möödunud aastases edetabelis oli Riia börs 133,3protsendise tõusuga koguni teisel kohal. Vilniuse börsi indeks kerkis aastaga 73,3%, mis andis 45 börsi hulgas seitsmenda koha.

Tallinna börs kerkis Äripäeva indeksi muutust arvestades mullu 48 protsenti, mis andis 13. koha.

Tallinna börsi allajäämine Riiale ja Vilniusele ei ole arvestades siinset aeglasemat majanduskasvu ka mingi suur ime. Samas oli vahe võrreldes Riia börsiga väga suur ? Tallinna börsil ei kerkinud ka kõige parema tõusu teinud aktsia hind (Harju Elektri aktsia kerkis aastaga 129 protsenti) enam kui Riia börsi indeks.

Vilniuse börsi indeksist kerkis enim Tallinnas nelja aktsia hind.

Hetkel kuum