Börs optmistlike meeleolude küüsis

Peeter Stamberg 07. jaanuar 2004, 00:00

Tallinna börsil valitsesid investoreid eile positiivsed meeleolud - kolme aktsia hinnad tõusid kõigi aegade kõrgeimale tasemele, kerkisid pea kõigi kaubeldud aktsiate hinnad.

Lisaks rekorditesajule tuli börsilt ka korralik üle 100 miljoni kroonine kogukäive. Viimati oli käive eilsest suurem möödunud aasta detsembris. Tehingute arvu vaadates oli eilne börsipäev aktiivseim alates eelmise aasta septembri lõpust.

Tipptasemele jõudnud Hansapanga, Harju Elektri ja Saku Õlletehase aktsiatest annab hinnas järgi tõenäoliselt Saku aktsia. Väärtpaber sulgus enam kui 13%se tõusu järel 106,40 kroonil, kuid päeva lõpus olid ostu- ja müüginoteeringud sulgemishinnast tunduvalt madalamal. Aktsiat osteti 94,82 ja müüdi 101,70 krooniga.

Palju ei jäänud eile uuest kõigi aegade rekordtasemest puudu ka Tallinna Kaubamaja aktsial. Aktsia tõusis 0,64%, 73,54 kroonile. Senine rekordtase jääb kaubandusettevõtte aktsial 2001. aasta aprilli, mil aktsia eest maksti 74,40 krooni.

Kokku kaubeldi eile üheksa aktsiaga, millest miinuses suutis lõpetada vaid Estiko. Eile suurimat käivet alates juuni kuust näidanud Eesti Telekomi aktsia kerkis 0,61%, 104,05 kroonile. Norma aktsia kerkis 3,38%, 105,15 kroonile. Merko aktsia hind tõusis tagasihoidliku käibe juures 2,89%, 194,80 kroonile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing