Sony Ericsson taas klapiga

Kaido Einama 12. veebruar 2004, 00:00

Juba praegu saab telefoniga pilte vaadata ning helisid ja videoid edastada, sellega saavad hakkama ka praegused GSM-võrgu telefonid.

Z200 on klapiga disaintelefon, mis näeb küll hea välja, kuid sisu poolest on Z600st nõrgem: puuduvad paljud ühendusvõimalused ja MMS ehk multimeediasõnum. Z200 on selgelt orienteeritud disaini hindavale nooremale kasutajale ja on märgatavalt odavam. Z600st saaks aga korraliku äritelefoni, sest olemas on lähiraadiovõrgu Bluetooth?i tugi, infrapunaliides, MMS, digikaamera ja sünkroniseering kalendri ning kontaktidega arvutis. Z600 klapp avaneb mõnusa klõpsuga. ?See pole päris sama klapp, mis varem,? seletab Sony Ericssone importiva firma Maifon Balticu hooldusjuht Tarmo Tilsen. ?Inglise keeles nimetatakse neid disaini järgi ?merekarptelefonideks?, eesti keeles võiks siiski jääda klapptelefoni juurde,? lisab ta.

Merekarp tähendab, et telefon käib lahti ning et klapp pole lihtsalt plastitükk klaviatuuri peal, vaid klapi sees on hulk tarkust ja suur värviline ekraan. Moodsatel telefonidel ei mahu kogu sisu enam klahvide alla äragi. Samasuguste merekarpidena toodavad Aasia mobiilitootjad telefone 3G turule, sest terve arvuti jagu sisu tuleb klapi ja klaviatuuri sisse ära peita.

Klapi all on Z200-l pisut väiksemad, Z600-l suuremad klahvid. Z200 sobib ehk rohkem naisekäele. Kui vaadata selle 4096 värvi näitavat ekraani, võib rahule jääda. Kui aga kõrvale panna Z600 ekraan, mis kuvab 65536 tooni, siis popi Z200 mudeli pilt enam nii ilus ei tundu. See-eest on disaintelefon Z200 ilusama välise ekraaniga, mis on ümmargune, mitte igavalt kandiline. Mõlemal Sony Ericssonil on väline displei mustvalge, konkurendil Samsungil on aga ka väljast paistev ekraan värvidega.

GPRSiga tundus olevat esialgu probleeme, kuid hiljem selgus, et süüdistada tuli Eurovisiooni eelvoorueelsel ajal ülekoormatud võrku. Piltide saatmine telefonist tunduski mugavam olevat just e-posti kaudu, mitte MMSiga. Imeks võib panna ehk MMSi puudumist Z200-l, kui eeldada, et multimeediasõnum on just noorte ja trendikate jaoks oluline.

Z600 digikaameraga ei saa aga rahule jääda, ka siis jätab see soovida, kui nõudmised minimaalsed on. Kuigi telefon pole mõeldud ju pildistamiseks, tunduvad teiste tootjate kaameratelefonid siiski paremaid pilte tegevat, isegi Sony Ericssoni varasemad telefonkaamerad said pilditegemisega paremini hakkama. Z600 fotod on aga pea alati udused, ka siis, kui kindlalt aluselt ja selges päevavalguses pildistada. Samuti ei mahu vähesesse mällu ka kuigi palju pilte.

Klapptelefoni on mugav taskusse pista. Ka rääkida on hea, sest avades on telefon piisavalt pikk, et tunda teda käes nagu telefonitoru. Klappi avades saab kohe ühtegi nuppu vajutamata kõnele vastata. Lisaks on ekraan alati kaitstud, sest jääb sissepoole. Z600 võib paljusid ka üllatada: mobiilis olev rallimäng meelitab mängima isegi asjaliku mobiilikasutaja.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing