Minister Vaher loodab aususe võitu

ÄP 26. veebruar 2004, 00:00

Kurjategijate vastu: justiitsministeerium esitas valitsusele korruptsiooniga võitlemise strateegia.

Justiitsminister Ken-Marti Vaher ootab valitsuse heakskiitu korruptsioonivastasele strateegiale ?Aus riik?, mis näeb ette kuritegude avastamisele kaasa aidanud ametnikule puutumatuse andmise.

Et saada väärt teavet korruptsioonijuhtumite kohta, vabastatakse lekitaja kriminaalvastutusest, et ?lõhkuda korruptiivses skeemis osalejate ringkaitse?, seisab dokumendis, mille koostamist juhtis justiitsministri nõunik Jüri Raatma. Selleks tuleb eelnevalt muuta kriminaalmenetluse seadustikku nii, et prokurör saab õiguse lõpetada kaasaaitaja suhtes menetlus.

Korruptsioonivastase seadusega on kavas panna ametnikele kohustus teatada igast oma organisatsiooni kahtlasest juhtumist ? ametiseisundi kuritarvitamisest, lohakusest, riigihangete nõuete rikkumisest jne. Kehtiv seadus paneb teatamiskohustuse vaid altkäemaksu või pistise pakkumise korral.

Ennetava abinõuna peaks riigiasutustes käivituma ?enesediagnostika?, et saada ülevaade asutuse korruptsiooniohust. Tegu on kuluka plaaniga, sest paljudesse asutustesse tuleb juurde ?diagnostiku? töökoht.

Eesti Päevaleht, 5.02.2004

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing