Nafta hind kerkis aasta kõrgtaseme ligidale

26. veebruar 2004, 10:14

USA nafta laovarude langus tõstis nafta hinna eile õhtul ligi aasta kõrgtasemele, kirjutab CBS MarketWatch.

Rahvusvahelisel Naftabörsil Londonis kerkis nafta aprillikuu lepingute hind eile 2,5 protsenti, 31,57 dollarini barrelist.

Eile avaldatud USA valitsuse andmed näitasid, et pliivaba bensiini varud kahanesid 20. veebruaril lõppenud nädalal 1,6 miljoni barreli (1 barrel on ligi 159 liitrit) võrra 203,4 miljonile barrelile, mis on 1,2 protsenti madalam tase kui aasta varem samal ajal.

?Bensiini pakkumisandmeid võetakse tõenäoliselt märgina, et nõudlus ületab pakkumist ning kui Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon (OPEC) jätkab tootmiskvootide kärpimist aprillis võivad tulla tõsised hinnahüpped,? ütles Infinity Brokerage Services finantsanalüüsi osakonna juht John Person CBS MarketWatchile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing