Viisnurga mullune kahjum oli 68,8 miljonit krooni

Romet Kreek 01. märts 2004, 00:00

Ettevõtte äriüksustest teenisid kasumit ehitusmaterjalide divisjon (19,5 miljonit krooni) ja mööblidivisjon (6,8 miljonit krooni), kahjumisse jäid puidudivisjon ning spordikaupade divisjon (vastavalt 52,9 mln ja 24,5 mln krooni).

Kogukahjumist moodustasid 41,2 miljonit krooni ettevõtte restruktureerimisega seotud erakorralised allahindlused ja provisjonid. Viisnurga käive kasvas mullusega võrreldes 6,7%, 392,3 miljonile kroonile.

Ettevõtte äriüksustest saavutasid müügitulu kasvu võrreldes 2002. aastaga puidudivisjon (käive kasvas kolmandiku võrra) ja ehitusmaterjalide divisjon (käibe kasv 8%), mööblidivisjoni müügitulu jäi eelmise perioodi tasemele ja spordikaupade divisjoni käive vähenes võrreldes eelmise aastaga ligi 14%.

Viisnurga tänaselt juhatuse esimehelt Toivo Kuldmäelt kommentaari saada ei õnnestunud. Selle aasta 22. jaanuaril Viisnurga juhatuse esimehe kohalt tagasi astunud Tiit Arro sõnul pole ettevõtte kordades kasvanud kahjum üllatuslik, sest provisjoneerimisest räägiti juba enam kui aasta tagasi. ?Provisjoneerimisest tingitud kahjum on suures osas seotud liimpuiduvabriku investeeringutega,? ütles Arro. Tema sõnul on Viisnurga kahjumis kaks külge ? üks on ettevõtte tegelik kahjum ja teine provisjoneerimisest tulenev kahjum.

Arro sõnul investeeriti omal ajal liimpuiduvabrikusse ligikaudu 100 miljonit krooni, mis on Viisnurga suurim investeering. ?Sellepärast need numbrid ongi nii suured,? viitas ta.

Arro loodab siiski, et ettevõtte divisjonidel hakkab tulevikus paremini minema. Tema sõnul peaksid esimesed tulemused näha olema selle aasta lõpus või järgmise alguses. ?Äris on muidugi alati oma riskid ja kindlalt ei või midagi ette teada.?

Arro sõnul päästaks Viisnurga see, kui eri divisjonidel oleksid erinevad aktsionärid, kes oleksid väga fokuseeritud ja pühendunud. ?Tegelikult on kõigis divisjonides potentsiaal olemas, see tuleb ainult üles leida.?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing